StoryEditor
premijer liga bih

(FOTO) Sjajna utakmica u Mostaru: Tuzla City poveo, Zrinjski izjednačio u 89‘, a mogao je u finišu i do pobjede

Toni RaspudićPiše Toni Raspudić  /  22.08.2021., 14:25h
Ova utakmica je opravdala epitet derbija i još jednom pokazala se obje ekipe i dalje nalaze u sjajnoj formi.

Prvu veliku priliku imali su domaćini i to preko Bilbije koji se našao na pravom mjestu, ali udarac mu je nesretno izblokirao jedan od njegovih suigrača.

Tuzlaci su pokazali Mostarcima da se ne trebaju opustiti kada su zaprijetili preko Doffoa koji je s 18 metara pucao ravno u Kukića.

I u 32. minuti šok Pod Bijeli Brijegom. Visoko je stajala obrana Zrinjskog, a Argentinac Doffo je to uočio i sjajnom dugom loptom pronalazi Adnana Džafića koji bježi Čorluki i lobuje bespotrebno istrčalog Kukića za 0:1.

Zrinjski je nakon primljenog gola bio, kako je i Jakirović rekao nakon utakmice "nemiran i nije mogao spojiti nekoliko točnih pasova", ali u drugom poluvremenu su stvari popravile i Plemići su se uspijevali približiti golu, no nedostajao je taj završni potez.

U 60' velika prilika za Tuzla City. Nukić je prizemnom loptom pronašao Gavrića, a ovaj slabo puca ravno u Kukića

U 70' je Zrinjski je bio blizu izjednačenja. Tičinović je ubacio u sredinu, a Mehidić klizećim startom neoprezno šalje loptu prema svom golu. No, Fejzić nestvarnom obranom spašava svoju mrežu. Čudesna obrana 30-godišnjeg vratara gostiju.

U 77' nova velika prilika za Plemiće. Malekinušić je imao sjajan solo prodor kroz obranu Tuzlaka, ali je završni udarac ponovno izostao te je pucao preko gola.

Jakirović i Zrinjski su u finišu susreta sve karte bacili u napad, a to im se isplatilo u 89. minuti kada domaćini preko džokera s klupe Matije Malekinušića dolaze do poravnanja 1:1. Tičinović je ubacio u kazneni prostor, Jakovljević spustio glavom za 22-godišnjeg Zagrepčanina koji hvata volej i matira Fejzića.

U 7. minuti sudačke nadoknade Mostarci su imali ogromnu priliku. Mašić je nekako pored Fejzića došao do lopte i klizećim startom pokušap dodati do suigrača, ali jedan od braniča gostiju u posljednji trenutak izbija loptu i spašava siguran gol.

Na kraju je završilo 1:1, a ova utakmica je opravdala epitet derbija i još jednom pokazala se obje ekipe i dalje nalaze u sjajnoj formi.

U drugoj utakmici dana nogometaši Sarajeva pobijedili su u Tuzli ekipu Slobode s 2:1.

Sarajevo je tako lideru na ljestvici Slobodi nanijelo prvi poraz u sezoni te upisalo treću pobjedu u gostima, a ukupno četvrtu kojom se probilo prema vrhu tabele. 

Gosti su poveli u 15. minuti golom Bodula, a na 2:0 povisio je Ramić u 47. minuti.

Pogodak za Slobodu postigao je Beganović u sudačkoj nadoknadi.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:12