StoryEditor
svjetski kup

Sjajna Leona Popović ostvarila rezultat karijere u Leviju!

Piše desk  /  21.11.2021., 14:55h
Fantastični slalomski vikend u Leviju zaključen je istim takvim rezultatom za hrvatsko skijanje. Leona Popović prvo je jučer izjednačila 18. mjesto iz Levija prošle godine kao najbolji slalomski rezultat u karijeri, a danas je završila 14. i postavila novi.

Popović je sa startnim brojem 30 odradila sjajnu prvu vožnju, na prva dva prolaza je bila čak blizu tome da se uključi u borbu za sam vrh, ali je do cilja povećala zaostatak i u cilj ušla kao 12. Prvu vožnju je završila kao 14.

Hrvatska skijašica drugu vožnju završila je kao 14. te tako za četiri mjesta popravila svoj najbolji rezultat. To je napravila s brojem 30 nakon što je dan ranije bila 18. s brojem 50 pa ju u budućnosti svakako možemo očekivati sa startnim brojem unutar 30 najboljih u slalomu.

Pobjedu je ostvarila Petra Vlhova koja je slavila i jučer, a baš tako je i na ostalim pozicijama na postolju. Shiffrin je opet bila druga, a Lena Duerr treća.

Osim Popović ovog vikenda nastupale su još Zrinka Ljutić i Andrea Komšić, ali u oba dana nisu uspjele ući u drugu vožnju. Bez obzira na to, ostvarile su pomake s obzirom na svoje startne brojeve pa se i njih može očekivati da se uskoro uključe u borbu za bodove.

Ne treba isključiti ni mogućnost da uskoro vidimo novi top 10 rezultat u hrvatskom ženskom skijanju. Posljednja je to uspjela Ana Jelušić koja je osvojila 6. mjesto 29. prosinca 2009. u Lienzu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:01