StoryEditor
premijer liga bih

Široki u zadnjoj utakmici 2022. golom Bagarića došao do važne pobjede, Posušje uzelo bod na Grbavici

Piše desk  /  19.11.2022., 19:05h

Svoju posljednju utakmicu u ovoj godini odigrali su Široki Brijeg i Tuzla City, a minimalnu pobjedu od 1:0 ostvarila je domaća ekipa.

Bili su domaćini na ovoj utakmici blagi favoriti, te su na kraju uspjeli da upišu veoma važnu pobjedu i nova tri boda na svoj konto.

Sve što smo u prvom poluvremenu vidjeli bili su žuti kartoni i nekoliko prilika na obje strane, ali golova nije bilo, prenosi SportSport.ba.

Domaća ekipa je u prvom poluvremenu bila nešto konkretnija, ali ni gosti iz Tuzle se nisu samo branii, te su pokušali postići gol.

Jedini gol viđen je u 60. minuti utakmice, a strijelac je bio Bagarić koji je tako svojoj ekipi donio tri boda na ovoj utakmici.

I u drugom poluvremenu je viđeno mnogo šansi, posebno pred golom Tuzla Cityja, ali na kraju je viđen samo jedan gol na ovom susretu.

Široki Brijeg će tako 2022. godinu završiti na drugom mjestu sa 36 osvojenih bodova, te će u drugom dijelu biti ozbiljan kandidat u borbi za titulu.

Sa druge strane Tuzla City je potpuno razočarala jer se očekivalo dosta više od ove ekipe, posebno nakon pojačanja koja su doveli.

Željo bolji, ali Posušje izbjeglo poraz

Željezničar je u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici ugostio Posušje, a na kraju je susret završen rezultatom 1:1.

U 35. minuti kreće velika rođendanska bakljada na Grbavici, a u istom trenutku Željezničar stiže do vodstva. Štilić odlično ubacuje iz prekida, Armin Hodžić je najbolji u skoku i pogađa za 1:0 te tako konačno dominantnim domaćinima donosi predsnost.

Igra Željezničara raspala se u nastavku. Posušje je u 50. minuti došlo do izjednačenja, a na njemu mogu zahvaliti golmanu domaćeg tima Benderu.

Čuvar mreže Plavih se poigravao na 30-ak metara od gola. Ostao je bez lopte, a Toni Jović to koristi i šalje loptu u praznu mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Pet minuta kasnije gosti su mogli do preokreta. Boban šutira, Bender brani, a jedan od gostujućih nogometaša kasni na loptu koja prolazi tik pored vratnice te ostaje 1:1.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
20. travanj 2024 05:25