StoryEditor
premijer liga bih

Široki preokretom do pobjede protiv Sarajeva, remi Radnika i Borca

Piše desk  /  28.11.2021., 17:12h
Utakmicama Radnik-Borac i Široki Brijeg-Sarajevo kompletirano je 18. kolo bosanskohercegovačke Premijer Lige. Radnik je remizirao u Bijeljini protiv Borac, a Široki je savladao Sarajevo poslije preokreta na Pecari. Na svim terenima danas u BiH bilo je teško igrati zbog kiše i neuvjetnih terena.

Derbi kola na stadionu Pecara odigrali su Široki i Sarajevo. Utakmicu je obilježio katastrofalan teren zbog kiše koja je padala tijekom meča. Sarajevo je bilo bolja ekipa u prvom poluvremenu s konkretnijim prilikama. Izabranici Gorana Sabljića bolje su se snašli na neuvjetnom terenu i poveli u 36. minuti. Selmir Pidro uputio je snažnu loptu u peterac Širokog, a iz drugog pokušaja najbolje se snalazi Dražen Bagarić i pogađa za vodstvo bordo tima, prenosi N1.

Jure Ivanković na poluvremenu je u igru uveo Filipa Brekala umjesto Kristijana Medića. Brekalo se odužio Ivankoviću nakon šest minuta igre, poslije sjajne akcije domaćih i kratkih pasova, Brekalo je uputio jak centaršut u kazneni prostor Sarajeva i dovoljno je bilo da Tonći Mujan samo postavio nogu na centaršut Brekala i matira Belina Dizdarevića. Šest minuta kasnije tim s Koševa ostaje s igračem manje, kada Darko Bodul zbog udaranja protivničkog igrača dobiva direktan crveni karton. Širokobriježani su tu prednost iskoristili golom iz penala preko Bože Vukoje četiri minute prije kraja meča.

Sarajevo sada ima 28 bodova i nalazi se na trećem mjestu tabele, Široki Brijeg je na petoj poziciji s 27. U sljedećem kolu Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje Velež, a Široki gostuje Željezničaru.

Radnik i Borac podijelili su bodove u Bijeljini. Đorđe Pantelić pogodio je u 56. minutu za prednost Radnika, a bod Banjalučanima osigurao je Jovo Lukić tri minute prije kraja utakmice. Borac s ovim bodom zauzima četvrtu poziciju s 27 bodova, a Radnik je i dalje najlošija ekipa Premijer Lige sa svega 12 bodova.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:54