StoryEditor
premijer liga bih

Široki na Pecari dočekuje Posušje: Domaćini u velikoj borbi za Europu, a gosti za opstanak

Piše fena  /  05.05.2023., 12:30h

U 30. kolu Premijer lige BiH na stadionu Pecara sastaju se NK Široki Brijeg i HŠK Posušje, a utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 18 sati.

Trener domaće momčadi Ivica Barbarić naglasio je kako Široki u ovoj utakmici traži pobjedu.

-   To je jedan susjedski derbi i utakmice ova dva kluba uvijek budu dinamične. Važnost bodova nadilazi puno toga. Posušje ima iskusnog trenera Branka Karačića koji je jako praktičan. Utakmica će biti jako teška za obje momčadi, ali mi moramo razmišljati samo o pobjedi i nadam se da ćemo je ostvariti – rekao je Barbarić.

Istaknuo je i kako sada nema puno vremena za analizu i da će se sve stvari moći ocijeniti na kraju sezone.

-  Mi imamo pred sobom težak posao i već protiv Posušja je za nas utakmica od velike važnosti, a želimo na kraju izaći kao pobjednici – dodao je.

Kaže kako njegova momčad ima manjih problema s kartonima i ozljedama, ali da igrači koji su na raspolaganju mogu odgovoriti zadatku.

- Imamo dva kartonirana igrača, a to su Dominik Radič i Ivan Pranjić. Kod nekoliko igrača ima problema s ozljedama i rade se pregledi, a tu bih istaknuo Valinčića koji je upitan za ovaj susret. Nakon nekoliko propuštenih utakmica vratio nam se Mihael Kuprešak i to je jako važno za nas – istaknuo je trener Širokog Brijega.

Napadač Daniel Lukić ocijenio je da utakmice ova dva kluba uvijek budu zanimljive i pune naboja.

- Ova utakmica je jako važna za obje momčadi, ali mi na domaćem terenu idemo po pobjedu i to je jedino što nas zanima – kazao je Lukić.

Dodao je kako Široki Brijeg može na svojoj Pecari doći do pobjede u borbi za Europu.

-  Nadam se da možemo doći do pobjede uz podršku naših navijača. Volio bih postići pogodak na ovoj utakmici, ali jedino što je važno je rezultat naše momčadi - rekao je napadač Širokog Brijega.

Izjava trenera Posušja

Trener Posušja Branko Karačić istaknuo je kako za obje momčadi ova utakmica ima veliko značenje i da su igrači svjesni izazova koji ih očekuje.

- Ovo će biti jako teška utakmica protiv kvalitetne momčadi Širokog. Utakmice ovih klubova uvijek budu energične i pune naboja. Znamo da je njima isto jako bitna utakmica kao što je i nama. Oni su u nešto boljem položaju, jer im se vraća energija koja ih je krasila u prvom dijelu sezone pod vodstvom Ivice Barbarića. Međutim, mi nemamo razloga strahovati, jer ako budemo hrabri i čvrsti možemo se vratiti zadovoljni iz Širokog Brijega – rekao je Karačić.

Dodao je kako imaju određenih kadrovskih problema, ali da je većina igrača spremna.

Također, naglasio je i da želi borbenost od svojih igrača na Pecari.

-  Greorgijević i Begić su propustili prošlu utakmicu protiv Zrinjskog i to su jako bitni igrači za nas, ali pravo stanje ćemo znati tek nakon današnjeg treninga. Svaki igrač je jako bitan i mi moramo gledati kako rasporediti snage i biti koncentrirani, kako bismo se vratili u Posušje s povoljnim rezultatom. Ne smijemo biti anemični kao protiv Zrinjskog i moramo pokazati borbenost na ovoj utakmici na Pecari - kazao je trener Posušja.

Lijevi bočni igrač Tomislav Dadić napominje kako im je teško pao poraz od Zrinjskog, ali da su spremni odigrati kvalitetnu utakmicu protiv Širokog Brijega.

-  Ozračje u momčadi nikada nije dobro nakon poraza i težak je tjedan iza nas. Međutim, mi idemo s pozitivnim razmišljanjem u Široki Brijeg i želimo upisati pozitivan rezultat - rekao je Dadić.

Dodao je kako očekuje pravu nogometnu atmosferu na Pecari i da se nada pozitivnom rezultatu.

-   Ne želim ništa obećavati, ali mogu samo reći da ćemo dati sve od sebe na terenu. Nekada to bude bolje, a nekada lošije - zaključio je branič Posušja.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 05:32