StoryEditor
košarka

Široki kreće u borbu za playoff ABA2 lige

Piše fena  /  06.03.2023., 15:37h

Pred košarkašima Širokog posljednji je turnir prvog dijela sezone u ABA 2 ligi na kome će momčad Ivana Velića nastojati izboriti mjesto koje vodi na završni turnir regionalne lige.

U sljedećih sedam dana Široki će odigrati tri utakmice, protiv Sparsa, Gorice i Osijeka, a činjenica da je upravo Široki domaćin posljednjeg „balona” uvelike će olakšati posao domaćim košarkašima.

- Momčad Sparsa dosta se promijenila u odnosu na zadnji balon, doveli su dva-tri nova igrača i sad imaju kudikamo ozbiljniju momčad nego na zadnjem balonu, tako da ćemo trebati biti maksimalno fokusirani i na svoju igru i na protivnika da bi došli do još jedne pobjede u ABA2 ligi. Tek kad završimo tu utakmicu, razmišljat ćemo o sljedećim protivnicima odnosno Gorici i Osijeku - najavio je Velić sutrašnju utakmicu koja se igra od 18 sati u dvorani Pecara.

Na završnom turniru od 12. do 16. travnja u slovenskim Domžala osam najboljih momčadi prvog dijela sezone borit će se za naslov pobjednika ABA2 lige i plasman u prvu ABA ligu.

Široki je nakon deset odigranih kola na omjeru pobjeda i poraza 6-4 i drži osmo, posljednje mjesto koje vodi u Domžale.

- Svi smo zdravi i spremni i jedva čekamo da ovo krene. Nije još ništa gotovo, imaju još tri jako bitne utakmice za nas, za poredak. Sa Sparsima smo igrali jednom ove godine i pobijedili smo ih, ali to je sada sasvim druga ekipa i mislim da nas čeka jako težak posao - kazao je krilni centar Širokog Ive Ivanov.

Nakon Sparsa, Široki će u četvrtak, 9. ožujka, igrati protiv Osijeka, a u subotu, 11. ožujka, protiv momčadi Gorice. Sve utakmice igraju se s početkom u 18 sati.

Trener Velić pozvao je Širokobriježane da napune Pecaru i podrže njegovu momčad.

- Pozovem naše navijače da nas dođu podržati jer mislim da su kroz ovu sezonu momci zaslužili maksimalnu podršku i da će imati još veću inspiraciju na ovom balonu uz svoje navijače - poručio je Velić.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 10:59