StoryEditor
premijer liga BiH

Dobojlije razbijene na Pecari, remi Posušja u Konjicu

Piše desk  /  06.11.2022., 19:33h

NK Široki Brijeg nastavlja sa sjajnim partijama na domaćem terenu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ove sezone. Danas su upisali novu pobjedu i nastavljaju borbu za titulu prvaka naše zemlje.

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je na Pecari s 3:0 savladao Slogu iz Doboja, prenosi Sportsport.ba.

Gledali smo loše otvaranje utakmice, a u 19. minuti prva prava prilika. Vukoja nakon jedne povratne lopte ostaje sam na 16 metara, ali šutira visoko preko gola gostiju.

Nedugo zatim Valinčić je dobro uposlio Pejića koji šutira sa 16 metara, ali lopta odlazi pored gola dobojske ekipe.

Najbolja šansa za Široki Brijeg u prvom dijelu došla je u 37. minuti susreta. Ćavar je dodao do Lukića koji izlazi sam pred gostujućeg golmana koji brani njegov pokušaj.

Gosti u šansi u 48. minuti. Iznenada se Krstovski našao u dobroj prilici, najboljoj za goste, ali golman domaćih je dobro skratio ugao i obranio njegov udarac.

Konačno je Široki Brijeg slomio otpor gostiju u 64. minuti kada Zajić griješi, a Lukić atraktivno zabija poslije asistencije Bagarića.

Mogla je Sloga do izjednačenja preko Krstovskog, Kpan je prijetio na drugoj strani, a onda je Široki Brijeg sve riješio.

Prvo je u 78. minuti Lovrić na asistenciju Valinčića duplirao vodstvo svoje ekipe, a dvije minute nakon toga Vukoja asistira za Bagarića koji postavlja konačnih 3:0.

Široki Brijeg je tako nastavio sa sjajnim partijama na Pecari gdje nemaju poraza ove sezone. Ovo im je 23. bod iz devet utakmica na domaćem terenu. Imaju sedam pobjeda i dva remija uz gol razliku 14:3.

Ukupno, Široki Brijeg ima 32 boda, utakmicu manje i bod manje od vodećeg Zrinjskog. Sloga je na 11. poziciji sa 17 bodova koliko ima i Igman, samo bod ispred posljednje Slobode.

U narednom kolu Široki Brijeg će u goste kod Veleža, dok će Sloga ugostiti upravo Igman s kojim će očito do kraja sezone voditi borbu za opstanak u ligi.

Remi Posušja u Konjicu

Ranije danas Posušje je došlo do boda (0:0) u Konjicu protiv Igmana, konkurenta u borbi za opstanak, povezavši tako drugu uzastopnu gostujuću utakmicu bez prilmljenog gola i s ukupno 4 osvojena boda.

Standings provided by Sofascore

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:16