StoryEditor
premijer liga bih

Široki Brijeg i Posušje podijelili bodove

Piše fena  /  10.04.2022., 22:05h
U posljednjem susretu 25. kola Premijer lige BiH Širokog Brijega i Posušja na Pecari su odigrali bez pobjednika 1:1.

Domaći su došli u vodstvo u 33. minuti pogotkom Bože Vukoja, a do boda je Posušje došlo u 89. minuti preko Darija Pavkovića koji je fantastično pogodio s ruba kaznenog prostora.

Šef stručnog stožera domaće momčadi Jure Ivanković nije bio sretan raspletom i činjenicom da je Široki Brijeg ponovno u finišu ostao bez pobjede.

- Prvo poluvrijeme smo bili solidni i kontrolirali utakmicu nakon vodstva, ali bez velikih prilika prema naprijed. U drugom poluvremenu smo se nesvjesno povukli i nismo više dobro izlazili u pritisak, a Posušje je dolazilo u situacije iz prekida i dugih lopti i nezadovoljan sam što nismo utakmicu iskontrolirali do kraja. Očito smo ove sezone pretplaćeni na nekakve šokantne rezultate i golove u posljednjim trenucima utakmice. Posušje je iskazalo veliku želju da izjednačenje i ja im čestitam na tome - kazao je Ivanković nakon utakmice.

Dodao je kako je jedan od glavnih problema njegove momčadi loša realizacija.

- Nismo dobri u realizaciji i svjesni smo toga, nemamo igrače koji prilike rutinski rješavaju i moramo se dobro namučiti za pogodak. To je razlog što nemamo i više golova i više bodova, ali situacija je takva da smo danas bili bez Mujana koji nam je najopasniji igrač - zaključio je Ivanković.

Trener gostiju Toni Karačić ocijenio je kako je na kraju odlučila velika želja i zalaganje njegovih nogometaša, posebice u drugom poluvremenu.

- Ambijent na Pecari je bio jako dobar i imali smo sve preduvjete za jednu dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme je rezultatski i igrom pripalo Širokom Brijegu i bili su u tom razdoblju bolji od nas, a mi smo pravili veliki broj tehničkih pogrešaka. Nismo se kvalitetno snašli i Široki je u tom razdoblju utakmice dominirao i zasluženo vodio. U drugom poluvremenu je bilo vidljivo da moji igrači imaju želju i na kraju smo imali neke situacije koje smo kreirali, ali to može biti još bolje. Na kraju smo postigli pogodak i mislim da smo zaslužili ovaj bod koji za nas jako puno znači - kazao je Karačić.

Osam kola do kraja prvenstva ljestvicu predvodi Zrinjski sa 64 boda, slijede Tuzla City (45), Borac (42), Sarajevo (39) itd.

Široki Brijeg je šesti s 33 boda, a Posušje deveto s 24 boda, četiri više od jedanaestog Radnika i šest bodova više od Rudara koji se nalaze ispod crte ispadanja.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:29