StoryEditor
miroslav blažević:

"Sine, pedeset godina ja to gledam, pokušao sam proniknuti u taj fenomen. Mi smo mala zemlja koja je vječno bila okupirana..."

Piše desk  /  15.06.2022., 07:14h

Nogometni stručnjak Miroslav Ćiro Blažević (87) prokomentirao je u utorak veliku pobjedu Hrvatske nad Francuzima, aktualnim svjetskim prvacima, ali i svoje zdravstveno stanje.

"Kapa im do poda. Svjedočili smo povijesti, ali mene je više od slasti pobjede ushitio dojam. Način na koji smo kontrolirali sve na travnjaku je bilo impresivno. Vidio sam djecu koja odrastaju preko noći, mladiće, a izgledaju kao rutineri. I iznova nas taj genij Modrić tjera na to da mu se divimo. Izborniku sve pohvale, on je diskretni vojskovođa, koji je jednostavno predodređen da dolazi do najposebnijih pobjeda", bio je pun hvalospjeva Blažević na račun Vatrenih.

Doista je fenomen da nam iz generacije u generacije stižu rođeni nogometaši, primijetio je Ćiro.

"Sine, pedeset godina ja to gledam, pokušavao sam proniknuti u taj fenomen. Mi smo mala zemlja koja je vječno bila okupirana. Da bismo opstali, morali smo biti posebniji od drugih. Morali smo naučiti preživjeti. U našim je igračima neka posebna hrabrost, ali i vic u igri kojim nadmudrimo velike, jake i moćne. Tako je bilo oduvijek, a tako je i danas", kazao je.

Hrvatska još jednom odlazi na SP s nedokučivim limitima.

"Imamo momčad, imamo širinu. Imamo izbornika i ja se nadam samo lijepim stvarima i vijestima iz Katara", optimističan je legendarni trener.

Na kraju se Ćiro osvrnuo i na svoju borbu sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, metastazirala.

"Sine, borim se, ali ne ide. Ja sam polumrtav čovjek", kazao je za SportKlub.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:00