StoryEditor
Bivši reprezentativac

Šimić: “Kad smo 1998. osvojili broncu, mislili smo da će se teško ponoviti takva generacija. A pogledajte Dalićevu Hrvatsku!”

Piše desk  /  11.12.2022., 18:26h

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dario Šimić, osvajač bronce sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, komentirao je šanse Hrvatske u polufinalu protiv Argentine za SK.

Utakmica protiv Brazila i pobjeda nakon penala, smatra Šimić, antologijska je utakmica prema svim parametrima. “Znate, kada smo 1998. godine osvojili broncu, kada se sve sleglo mi smo tada mislili da će se teško ponoviti jedna takva generacija. A pogledajte Dalićevu Hrvatsku, pa to je nešto na što će naše generacije i generacije biti ponosne”, rekao je.

Hrvatska je drugo Svjetsko prvenstvo zaredom u polufinalu. Šimić vjeruje da je tu presudna kvaliteta. “Moramo krenuti od fundamentalnih stvari. Možemo pričati da nismo normalni, da smo mentalno jaki, ali mi imamo igrače koji su igrali i igraju u najvećim klubovima svijeta. Imamo potrebnu klasu da se uvijek možemo ubrojiti u sedam, osam najvećih momčadi koje igraju nogomet”, poručio je za SportKlub.

No, ističe, sreću ne treba ignorirati. “Sjetite se Turske i Beča. Kakva nepravda, a bio si bolji. S vremenom se kotač okrene, ode na tvoju stranu. Klasa, vjera, a onda sreća, tako bih ja to poredao u našem slučaju”, istaknuo je.

U utorak od 20 sati Hrvatsku čeka Argentina i Leo Messi. Šimić smatra da su u strahu oni, ne mi. “Argentina je slabija od Brazila, igrat će tvrdo, prljavo, na rubu incidenta. Takvi su, drukčiji od Brazila. Gledao sam ih dva puta i oni meni nisu ostavili dojam nepobjedivosti. Ranjivi su, a i dalje mislim da ipak previše ovise o Messiju. A budimo posve iskreni Leo nije u svom nogometnom zenitu, nije više na razini najboljeg svjetskog igrača na kojoj je bio godinama”, kaže i dodaje da je tu i pritisak koji Messi nosi na leđima.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:52