StoryEditor
serie a

Sigurne pobjede Milana i Intera: Džeko zabio bivšem klubu

Piše hina  /  04.12.2021., 20:29h
Nogometaši milanskog Intera slavili su sa 3-0 (3-0) na gostovanju kod Rome, a pitanje pobjednika odlučeno je već u prvih 39 minuta utakmice u kojoj je domaća momčad bila u potpuno podređenoj ulozi

Vodeći pogodak za Inter postigao je Hakan Čalhanoglu u 15. minuti i to izravnim udarcem iz kuta. Turčin je sjajno zavrnuo loptu, ali odlučujuća je bila loša reakcija domaćeg vratara Ruija Patricija kojem je lopta prošla kroz noge i završila u mreži.

Samo devet minuta poslije Čalhanoglu je prošao po lijevoj strani, vratio loptu u sredinum kaznenog prostora, gdje su Romini igrači zaboravili na svog bivšeg suigrača Edina Džeku, a bosansko-hercegovački reprezentativac je lakoćom poslao loptu u mrežu za 2-0.

U 39. minuti je lopta i treći put završila iza leđa Ruija Patricija koji je bio nemoćan u toj situaciji. Sjajno je ubacio Bastoni s lijeve strane  prema drugoj vratnici, gdje je u padu nizozemski reprezentativac Denzel Dumfries glavom poslao loptu u mrežu za svoj prvijenac u Interovom dresu.

Hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović odigrali su cijelu utakmicu za pobjedničku momčad.

Četvrtom pobjedom u nizu momčad pod vodstvom Simonea Inzaghija došla je do 37 bodova i privremeno je zasjena na drugo mjesto s bodom manje od vodećeg Milana koji je pred svojim navijačima svladao posljednjeplasiranu Salernitanu sa 2-0 (2-0). Roma je sa 25 bodova ostala na petoj poziciji.

Milan je već nakon 18 minuta igre stvorio dva pogotka prednosti koju je mirno držao do kraja dvoboja. Prvi je gol za domaće u 5. minuti postigao Bjelokošćanin Franck Kessie, a u 18. minuti strijelac za 2-0 bio je Belgijac Alexis Saelemaekers.

Hrvatski branič Luka Bogdan odigrao je cijelu utakmicu za Salernitanu, a Ante Rebić zbog ozljede nije konkurirao za momčad Milana. Bh. nogometaš Rade Krunić i grao je od 15. minute za Rossonere, dok je Milan Đurić u igru ušao u 62. minuti kod Salernitane.

U subotu će još Napoli od 20.45 sati ugostiti Atalantu, a Napolitanci se samo pobjedom mogu vratiti na čelno mjesto, dok će Atalanta tražiti petu pobjedu u nizu za potpuno hvatanje priključka s tri vodeće momčadi.  

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:03