StoryEditor
la liga

Sevilla svladala Atletico uz prekrasan gol Rakitića koji je postao drugi Hrvat s najviše golova u La ligi

Piše hina  /  18.12.2021., 23:18h
U derbiju 18. kola španjolske La Lige Sevilla je na svom stadionu Sanchez Pizjuan svladala Atletico Madrid sa 2-1 (1-1), a prekrasan vodeći pogodak za domaću momčad postigao je kapetan Ivan Rakitić koji je bio začetnik i akcije kod pobjedničkog gola.

Sevilla je povela u sedmoj minuti. Ivan Rakitić je primio loptu na tridesetak metara od gola, napravio korak-dva te snažnim i preciznim udarcem poslao ju u gornji desni kut vrata Jana Oblaka. Atleticov vratar se ispružio koliko je mogao, ali lopta je bila neuhvatljiva.

Gol pogledajte OVDJE!

Gosti iz Madrida su do izjednačenja došli u 33. minut, kad je nakon udarca iz kuta Felipe glavom poslao loptu u mrežu.

Sve do 89. minute mreže su mirovale, a tada je Rakitić izveo udarac iz kuta. Najviši u skoku bio je Thomas Delaney i glavom poslao loptu u gredu od koje se odbila u polje. Na pet metara je Kounde samo okrznu loptu, dovoljno da ju namjesti idealno za Ocamposa koji ju je zakucao u bliži kut. Oblak je bio na lopti, ali je bilo previše snage u tom udarcu da bi mogao spasiti svoju momčad.

Kapetan Seville Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Sevillu, a Šime Vrsaljko nije bio u konkurenciji za sastav Atletica za ovu utakmicu.

Ovim golom Rakitić je postao drugi Hrvat s najviše golova u španjolskom prvenstvu. Bio je ovo njegov 56. u La Ligi i prestigao Alena Peternaca. Na prvom mjestu je Davor Šuker koji je, nastupajući za Sevillu i Real Madrid od 1991. do 1999. godine, zabio 114 golova.

Sevilla je trećom uzastopnom pobjedom došla do 37 bodova te za vodećim Real Madridom zaostaje za pet bodova. Atletico je doživio treći uzastopni poraz te je sa 29 bodova ostao na petoj poziciji. 

Barca bolja od Elchea

Barcelona je došla do sedme pobjede u novoj sezoni La Lige svladavši Elche sa 3-2 (2-0) na Camp Nou.

Xavijeva momčad je već u 19. minuti imala dva gola prednosti. Prvo je u 16. minuti Ferran Jutgla glavom svladao gostujućeg vratara, da bi tri minute poslije Gavi projurio kroz obranu Elchea i desnom nogom s ruba kaznenog prostora pogodio donji desni kut za 2-0.

Gosti su u drugom poluvremenu u dvije minute uspjeli u dvije akcije doći do izjednačenja. Tete Morente je u 62. minuti prošao po desnoj strani u kontranapadu i poslao snažan udarac pod gredu i iznad nemoćnog Ter Stegena. Minutu poslije isti je igrač ubacio loptu s desne strane, na suprotnoj vratnici je usamljen bio Pere Milla i glavom poslao loptu u mrežu.

Barcelona je ipak uspjela doći do pobjede. Pogodak vrijedan tri boda postigao je NIco Gonzalez nakon Gavijevog ubačaja s lijeve strane.  

Villarreal siguran

Nogometaši Villarreala ostvarili su vrijednu pobjedu 3-1 (1-1) na gostovanju kod Real Sociedada, a igrač utakmice bio je Gerard Moreno. 

Domaća momčad je u 32. minuti došla do vodstva kad je mrežu Villarreala zatresao švedski napadač Alexander Isak. No, veselje domaćih navijača u San Sebastiana potrajalo je samo šest minuta, a prekinuo ga je Moreno prvim od svoja dva pogotka.

Na početku drugog poluvremena, u 49. minuti, Real Sociedad je ostao s igračem manje, jer je izravan crveni karton za grub prekršaj dobio Mikel Oyarzabal. Gosti su brojčanu prednost iskoristili u 69. minuti, kad je Moreno postigao i drugi pogodak. Kad su se domaći igrači u završnici potpuno otvorili ne bi li došli do izjednačenja, sijevnula je kontra Villarreala u kojoj je Moreno nesebično poslužio Chukwuezea koji je u šestoj minuti sučevog dodatka postavio konačnih 3-1.

Rayo Vallecano pobjedom do 4. mjesta

Nogometaši Rayo Vallecana svladali su u Madridu Alaves sa 2-0 (2-0) u prvoj utakmici subotnjeg programa. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. U 19. minuti je mrežu gostiju pogodio Sergio Guardiola, a konačnih 2-0 je postavio Alejandro Catena u 26. minuti.

Rayo Vallecano je sa 30 bodova privremeno skočio na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice na kojoj vodeći Real Madrid ima 42 boda iz 17 nastupa. Sevilla ima 37 bodova, a Betis je treći sa 33 boda. Real Sociedad je sa 29 bodova na šestom mjestu, a isti broj bodova ima i Atletico Madrid koji je peti.

Barcelona se probila na sedmo mjesto sa 27 bodova. Villarreal je došao na deseto mjesto sa 22 boda. Elche je sa 15 bodova ostao na 16. poziciji, a Alaves je s istim brojem bodova mjesto iza, odmah iznad zone ispadanja od koje oba kluba dijele dva boda.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
22. travanj 2024 19:14