StoryEditor
italija

Serie A najavila "nultu toleranciju" za rasizam

Piše hina  /  23.05.2023., 17:15h

Talijanski nogomet će zauzeti pristup "nulte tolerancije" prema rasističkim navijačima, koristeći tehnologiju za pomoć pri identificiranju prijestupnika i zabraniti im pristup stadionima, rekao je u utorak čelnik Serie A.

Pitanje rasističkog zlostavljanja igrača posljednjih je dana jedna od glavnih tema u europskom nogometu, nakon što je napadač Real Madrida Vinicius Jr bio meta napada tijekom utakmice protiv Valencije.

"Na stadionima, kao i u društvu, postoji određeni postotak rasističkih ljudi", rekao je novinarima izvršni direktor Serie A Luigi De Siervo.

"Danas s tehnologijom i stadionskim mikrofonima oni se mogu čuti i možemo ih kazniti. To je bitka, kao tumor morate ga sustavno uklanjati čak i ako se ponavlja", dodao je.

De Siervo je istaknuo kako je Italija zabranila pristup stadionima za oko 170 navijača Juventusa nakon što su prošlog mjeseca vrijeđali Romelua Lukakua, nazvavši to primjerom "puta prema nultoj toleranciji" za rasiste.

Talijanska vlada će uložiti i 10 milijuna eura za promociju Serie A u inozemstvu, koristeći sponzorstvo za podršku vlastite kampanje "Made in Italy", rekao je De Siervo novinarima.

Dodao je i kako je slučaj Juventusa, koji se odnosi na računovodstvo transfera, pokazao da se Italija bavi problemom u cijeloj industriji.

“Mi smo jedina zrela država koja sagledava problem i pokušava ga riješiti za budućnost”, rekao je.

Dnevnik.ba

25. srpanj 2024 06:14