StoryEditor
FC Tobol - HŠK Zrinjski

Sergej Jakirović: Ne idemo braniti prednost, nego da postignemo pogodak i prođemo dalje, imamo dva plana

Piše desk  /  09.08.2022., 07:43h

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović najavio je uzvratnu utakmicu 3. predkola UEFA-ine Konferencijske lige protiv Tobola rekavši da će njegovi igrači od prve minute pokušati postići pogodak kako bi što lakše prošli u narednu fazu, odnosno play-off za grupnu fazu.

U prvom meču Plemići su slavili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Niko Janković direktno iz kornera i tako osigurao Zrinjskom znatno lakši revanš i pripremu utakmice u kojoj će braniti vodstvo.

Jakirović je u najavi utakmice rekao da od svojih igrača očekuje da pokažu gard kao i u Kišinjevu i u Tirani.

“Očekujem tešku utakmicu i agresivnog domaćina protiv nas. Vjerojatno će od prve sekunde krenuti po pogodak, a mi moramo odgovoriti na isti način, moramo biti čvrsti kao u prvoj utakmici i pokazati gard koji smo pokazivali i u Kišinjevu i u Tirani. Idemo, ne da se obranimo, nego da postignemo pogodak i prođemo dalje”, poručio je Jakirović pa nastavio:

“Imamo poteškoće na obje bekovske pozicije, i Ćorluka i Memija su naši standardni igrači, koji su participirali sve ove utakmice i tu ćemo morati naći rješenje kako bismo bili stabilni. Imamo dva plana, a u četvrtak ćemo odlučiti koji ćemo koristiti. Ne sumnjam da će igrači koji dobiju priliku biti dobri isto kao i oni koji nedostaju.”

Dalje je rekao kako očekuje puno bolju i ofanzivniju igru Tobola, za razliku od prvog meča u Mostaru.

“Tek kad su primili gol, okrenuli su se svojoj standardnoj formaciji 4-3-3, tako da očekujem da će u uzvratu od početka igrati tako. Vraća im se Kairov, koji je baš, baš dobar igrač. Zajedno sa Tošićem i Žarinbetovim, to je trojac koji napada po desnoj strani i morat ćemo biti maksimalno koncentrirani da to zatvorimo”, završio je Jakirović.

Uzvratni susret između Tobola i Zrinjskog igra se u četvrtak s početkom u 16 sati po našem vremenu.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 22:18