StoryEditor
ključni igrač

Senegalci će angažirati i vještice kako bi Sadio Mane išao na Svjetsko prvenstvo

Piše desk  /  10.11.2022., 19:20h

Sadio Mane ozlijedio se u utorak na utakmici Bayerna i Werdera (6:1) te je objavljeno da će zbog ozljede fibule desne noge propustiti Svjetsko prvenstvo. No glavna tajnica FIFA-e Fatma Samoura, koja je iz Senegala, rekla je za Europe1 da će Bayernov napadač sigurno biti na popisu igrača koji će izbornik objaviti u petak.

"Sadio mora biti na tom prvenstvu i učinit ćemo sve da se to dogodi. To uključuje i neke alternativne metode, pa smo odlučili angažirati i vještice da mu pomognu. Ne znam hoće li to upaliti, ali moramo pokušati sve što nam je na raspolaganju. On je strašno važan za našu reprezentaciju i bit će na popisu", rekla je Samoura.

Mane ključan igrač Senegala

Mane je jedan u nizu igrača koji su se ozlijedili netom prije početka prvenstva. Heung-min Sonu je stradala jagodična kost, baš kao i Jošku Gvardiolu, dok je Timo Werner otpao s njemačkog popisa zbog ozljede na utakmici Lige prvaka.

Mane je do sad za Senegal odigrao 92 utakmice te zabio 33 gola. S tri gola i dvije asistencije odigrao je ključnu ulogu na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija, na kojem je njegova reprezentacija u finalu pobijedila Egipat na penale.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 22:20