StoryEditor
bundesliga

Sedmi uzastopni poraz Schalkea

Piše hina  /  30.10.2022., 19:47h

Tek što su se vratili u Bundesligu, nogometaši Schalkea bi se dogodine ponovno mogli naći među drugoligašima, nakon što su u nedjelju doživjeli i sedmi uzastopni poraz izgubivši sa 0-2 (0-1) pred svojim navijačima od Freiburga.

Freiburg je do sedme ovosezonske pobjede doveo Talijan Vincenzo Grifo koji je postigao oba pogotka za goste. Prvo je mrežu zatresao u završnici prvog poluvremena (45+1), da bi za 2-0 bio precizan u 61. minuti iz kaznenog udarca.

Freiburg je sa 24 boda zadržao treće mjesto, dok je Schalke sa šest bodova, koliko ih je imao i nakon pet kola, na začelju ljestvice.

Union Berlin je i nakon 12. kola vodeća momčad, iako je do 79. minute gubio od Borussije Moenchengladbach, da bi u zadnjim sekundama dvoboja došao do pobjede od 2-1.  

Nico Elvedi je u 33. minuti doveo goste u vodstvo. Union je izjednačio u 79. minuti, kad je loptu u mrežu poslao Kevin Behrens. Berlinčanima je u 86. minuti zbog zaleđa poništen pogodak što ga je postigao Christopher Trimmel. Praktično u zadnjoj akciji na utakmici, u sedmoj minuti sučevog dodatka, nizozemski branič Danilho Doekhi glavom je poslao loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Osmom pobjedom Union je došao do 26 bodova i zadržao jedan bod prednosti pred drugoplasiranim Bayernom. Treći je Freiburg sa 24 boda.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:35