StoryEditor
fifa zaprijetila sankcijama

Sedam europskih reprezentacija odustalo od kapetanskih vrpci u duginim bojama na SP-u, objavili su razlog: "Razočarani smo"

Piše desk  /  21.11.2022., 12:25h

"Naši igrači i treneri jako su razočarani i podršku će pokazati na druge načine"

Engleska, Wales i pet drugih europskih nacija potvrdile su da neće nositi OneLove traku na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što je FIFA jasno rekla da će se suočiti sa sportskim sankcijama i da bi njihovi kapetani mogli biti kažnjeni ili čak prisiljeni napustiti teren, pišu Sportske novosti.

Belgija, Danska, Njemačka, Nizozemska i Švicarska bile su druge zemlje koje su planirale nositi traku u duginim bojama u zemlji u kojoj su istospolne veze ilegalne. FIFA je naredila svim kapetanima da nose trake koje promiču druge društvene poruke.

U zajedničkom priopćenju sedam nogometnih saveza stoji: “FIFA je bila vrlo jasna da će nametnuti sportske sankcije ako će kapetani nose trake na ruci na terenu za igru. Kao nacionalni savezi, ne možemo staviti naše igrače u poziciju u kojoj bi se mogli suočiti sa sportskim sankcijama, uključujući kartone, pa smo zamolili kapetane da ne pokušavaju nositi trake na rukavima na utakmicama FIFA Svjetskog prvenstva. Vrlo smo frustrirani Fifinom odlukom za koju vjerujemo da je bez presedana – pisali smo Fifi u rujnu obavještavajući ih o našoj želji da nosimo traku One Love kako bismo aktivno podržali uključivanje u nogomet, ali nismo dobili odgovor. Naši su igrači i treneri razočarani i podršku će pokazati na druge načine."

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 08:22