StoryEditor
ČEKA SE POTVRDA

Savo Milošević novi izbornik Bosne i Hercegovine?

Piše desk  /  27.09.2023., 16:47h

Savo Milošević je novi izbornik nogometne reprezentacije BiH, a doći će i do određenih promjena u stručnom stožeru.

Odmah nakon što je raskinut ugovor sa Mehom Kodrom, SportSport.ba je ekskluzivno najavio dolazak srpskog stručnjaka Save Miloševića na klupu nacionalnog tima BiH, a krajem tjedna, odnosno najvjerojatnije u petak bi nekadašnji trener Partizana i Olimpije trebao biti i službeno predstavljen kao novi izbornik nogometne reprezentacije BiH.

Nekada sjajni nogometaš neće sam doći, odnosno kako neslužbeno saznajemo sa sobom u stručni stožer dovodi i dva suradnika, a jedan od njih bi trebao biti Nenad Cvetković, dok će u stručnom stožeru ostati Mario Ivanković i Siniša Mrkobrada.

Cvetković je surađivao sa Miloševićem i u Partizanu te Olimpiji, pa ne čudi što će suradnju nastaviti i u bh. reprezentaciji, a pored njega u stručnom stožeru bi trebao biti i novi kondicijski trener s tim što bi se fizička sprema radila pod nadzorom profesora doktora Marka Stojanovića, cijenjenog srpskog kondicijskog trenera, koji je svojevremeno radio u Partizanu, te omladinskim i A selkciji Srbije.

Milošević neće imati mnogo vremena za upoznavanje ekipe, a kako još uvijek službeno nije imenovan za izbornika i s obzirom na propise UEFA-e prema kojima pozivi na adrese klubova moraju stići 14 dana prije okupljanja, isti su upućeni.

No, kako se neslužbeno doznaje, na spisku je radio i budući izbornik.

Također, kako se neslužbeno doznaje doći će do nekoliko promjena u odnosu na spisak Mehe Kodre, pa će tako neki reprezentativci ostati bez poziva, dok će mu se pak neki drugi obradovati.

Tako su pozive, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SportSport.ba dobili između ostalog i Dal Varešanović, Almedin Ziljkić s kojim je Milošević surađivao u Olimpiji, Gojko Cimirot, Vladan Danilović, Siniša Saničanin i kapiten mlade reprezentacije Ivan Bašić.

S druge strane bez poziva bi mogli ostati, također se neslužbeno saznaje, Hrvoje Miličević, Adi Nalić i Sanjin Prcić, dok se Kenan Kodro oprostio od nacionalnog dresa.

No, još jednom dodajemo da se radi o neslužbenim informacijama, pa svakako treba sačekati petak kada će Milošević biti predstavljen i kada će objaviti spisak igrača na koje računa za duele sa Lihtenštajnom i Portugalom, piše Sportsport.ba.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:59