StoryEditor
opet zimski mundijal?

Saudijska Arabija najvjerojatnije domaćin SP-a 2034.

Piše hina  /  31.10.2023., 11:25h

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2034. godine gotovo sigurno će se održati u Saudijskoj Arabiji. Naime, za domaćinstvo tog natjecanja konkurirali su Saudijska Arabija i Australija, a onda su se Australci odlučili povući iz te utrke.

"Australija se neće kandidirati za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2034. nakon što su uzeti u obzir "svi faktori", objavio je Australski nogometni savez. FIFA je ranije pozvala Aziju i Oceaniju da do 31. listopada dostave kandidature za Svjetsko prvenstvo.

Predsjednik Australskog nogometnog saveza James Johnson prethodno je izrazio interes za kandidaturu za 2034., ali je upravno tijelo reklo da će se usredotočiti na ponude za Azijski kup za žene 2026. godine i Svjetsko klupsko prvenstvo 2029. godine.

"Istražili smo mogućnost da se kandidiramo za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u nogometu i - uzimajući u obzir sve čimbenike - došli smo do zaključka da to ne učinimo za 2034. godinu", stoji u priopćenju Australskog nogometnog saveza.

Saudijska Arabija objavila je da će se kandidirati za domaćina za SP 2034. Predsjednik Azijske nogometne konfederacije, kojoj pripada i Australija, pozdravio je kandidaturu Saudijske Arabije i rekao da će je podržati "cijela azijska nogometna obitelj". Podsjetimo, SP 2026. igrat će se SAD-u, Kanadi i Meksiku, a četiri godine kasnije bit će domaćini Španjolska, Portugal i Maroko.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:24