StoryEditor
premijer liga bih

Šarić donio veliku pobjedu Radniku na stadionu Rođeni

Piše desk  /  31.10.2021., 17:06h
Nogometaši Veleža poraženi su u susretu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni od ekipe Radnika rezultatom 2-1.

Slaviša Radović je prvi zaprijetio i to u 13. minuti susreta. Šutirao je lijevi bek Rođenih nakon kornera, ali je njegov udarac završio pored gola Hodžića, prenosi N1.

Pršeš je u 20. minuti šutirao iz velike udaljenosti, ali je njegov udarac završio visoko preko gola.

Pet minuta kasnije pokušao je i Đani Salčin, ali i on je bio poprilično neprecizan.

U 30. minuti susreta hladan tuš za Rođene. Nakon gužve u šesnaestercu najbolje se snašao Esmir Hasukić koji je Radnik doveo u vodstvo.

Mogao je Velež samo tri minute nakon primljenog gola da dođe do poravnanja. Cvijanović je snažno šutirao, ali je njegov udarac završio na prečki.

Pred sam kraj prvog poluvremena Ćosić se našao u veoma dobroj prilici, ali je i njegov udarac zaustavio Samed Hodžić.

U drugom poluvremenu prvi prijete fudbaleri Radnika. Pantelić se namjestio i šutirao s lijeve strane kaznenog prostora, ali je njegov udarac otišao za malo preko gola.

Minut kasnije još jedna prilika za Cvijanovića. Ponovo je ofenzivac Veleža šutirao, a Hodžić uz pomoć stative zaustavio njegov udarac.

Velež je u posljednjih 10 minuta bacio sve karte u napad što je ostavljalo mnogo prostora za fudbalere Radnika. Igrao se 81. minut kada je Todorov imao otvoren put ka golu Veleža, ali je Ćosić u posljednjem trenutku spriječio gotovo siguran gol.

Ipak, Rođeni do poravnanja stižu u 84. minuti susreta. Samir Radovac je šutirao s nekih 30 metara i pogodio mrežu Sameda Hodžića.

Samo tri minute kasnije novi šok na stadionu Rođeni. Marković je ubacio za Šarića koji glavom pogađa za novo vodstvo Radnika. Veznjak Radnika je nakon pogotka prilikom proslave skinuo dres, nakon čega je dobio žuti karton. Kako je prije toga imao već jedan, sudac mu je pokazao drugi, odnosno drugi žuti karton.

Do kraja susreta rezultat je ostao nepromijenjen pa je Radnik mogao slaviti veliku pobjedu u borbi za opstanak.

Velež nakon ovog poraza zauzima 10. poziciju na tabeli Premijer lige BiH s 13 osvojenih bodova, Radnik je posljednjeplasirani s tri boda manje.

Premijer liga BiH – 15. kolo:

FK Velež 1-2 FK Radnik (Radovac / Hasukić, Šarić)

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:25