StoryEditor
premijer liga bih

Sarajevo u finišu susreta slomilo otpor Posušja i slavilo na Koševu

Piše desk  /  06.08.2022., 23:05h

U meču četvrtog kola Premijer lige BiH večeras su se na Koševu sastali Sarajevo i Posušje.

Krajnji rezultat nakon mnoštva šansi pred golom gostiju bio je "samo" 1:0 za Sarajevo. 

Nikako nije dobro krenulo po Sarajevo. U 43. sekundi Aničić je nezgodno stao i ozlijedio koljeno zbog kojeg je pauzirao godinu i po, ukazivala mu se pomoć i na kraju je umjesto njega u 11. minuti ušao Drobarov kojem je ovo bio debi u dresu Sarajeva.

Sjajna šansa za Sarajevo već u petoj minuti. Po desnoj strani se ubacio Džafić i dobro šutirao, ali još bolje brani vratar gostiju.

U 12. minuti Tomašević dolazi do jedne lopte i pokušava centrirati, Krišto blokira, vrlo moguće rukom, no suci se nisu oglasili iako je Koševo tražilo penal, prenosi SportSport.ba.

Igralo se uglavnom mirno sve do 30. minute kada je dosuđen penal za Sarajevo. Varešanović je pokušao centrirati, Krišto blokirao rukom, a sudac Topalović nije imao dileme.

Odgovornost je preuzeo Suljić, šutirao u lijevu stranu, no Kukić je prozreo njegovu namjeru i obranio mu šut.

Nova dobra šansa za Sarajevo u 38. minuti. Ubačaj Muse za Džafića koji je bio negdje na penalu, no prolazi mu lopta kroz noge, nije uspio šutirati.

Poslije još nekoliko pokušaja domaćih, u sudačkoj nadoknadi propada nova kolosalna šansa. Prečka Suljića nakon što ga je sjajno proigrao Kapić.

Prijete gosti na otvaranju drugog dijela, Dizdarević je obranio. Pokušao je Dadić sa 20-tak metara.

U 55. minuti Džafić nakon kornera vraća na prvu stativu, Đokanović kasni desetak centimetara.

Samo minut kasnije lopta je ponovo odsjela na prečki gola gostiju. Tomašević je snažno šutirao sa sedam-osam metara nakon povratne lopte Suljića, no nije zatresao mrežu.

Naredno veće uzbuđenje tek u 70. minuti. Varešanović je pogodio gredu, treću za Sarajevo večeras, na odbijenu loptu natrčava Suljić, no sjajno brani Kukić. 

Dvije minute kasnije nova sjajna šansa za Sarajevo. Za jednu loptu se sjajno izborio Tomašević, ubacio za Mulahusejnovića koji šutira glavom, ali Kukić opet odlično brani.

Šansa se u 74. minuti ukazala Kobiljaru koji sa šest-sedam metara iskosa šutira preko gola, a nedugo nakon toga Kukić brani udarac Čatakovića. Feđa Dudić pravi potez utakmice u 78. minuti kada na teren umjesto vidno ozlijeđenog Đokanovića ubacuje Ahmetovića. 

Skoro ništa bitno se nije događalo, izuzev bezveznog koškanja u 81. minuti priliskom izlaska Bešlića, sve do 85. minute.

Musa je izborio aut, dodao Čatakoviću, sjajno se ubacio i dobio loptu od Čatakovića, pronašao Ahmetovića u kaznenom prostoru kojem prvi šut blokira Krišto, no za drugi nije bilo spasa i Sarajevo dolazi do gola i pobjede.

Sarajevo je tako jedini tim s maksimalnim učinkom, dok Posušje ima samo jedan bod. 

U narednom kolu Sarajevo će gostovati kod Igmana (prije toga u srijedu na Bilinom polju igraju zaostalu utakmicu 1. kola s Tuzla Cityjem), dok će Posušje na Mokrom docu dočekati dobojsku Slogu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:31