StoryEditor
liga nacija

Samo jedan hrvatski prvoligaš nije čestitao Vatrenima plasman u finale. Nije teško pogoditi tko je to

Piše desk  /  15.06.2023., 14:02h

Nakon sjajne pobjede hrvatske nogometne reprezentacije i plasmana u finale Lige nacija, klubovi diljem Hrvatske nisu propustili čestitati Vatrenima na njihovom izvanrednom uspjehu. Međutim, jedan klub se izdvojio svojim neobičnim potezom - HNK Hajduk.

Na službenoj Facebook stranici Dinamo Zagreba prvi su se oglasili i iskazali svoje divljenje prema hrvatskim nogometnim virtuozima. Uz čestitku na plasmanu u finale, objavili su, primjerice, i simpatičnu fotomontažu Brune Petkovića u liječničkoj kuti, nazivajući ga "Dr. Petković".

Istra 1961, HNK Rijeka i ostali hrvatski prvoligaški klubovi također su se pridružili čestitkama, izražavajući ponos i divljenje prema reprezentaciji.

No, izostala je čestitka Hajduka, koji je, umjesto da se pridruži ostalim klubovima u slavlju, "tek" objavio vijest o posudbi golmana Karla Sentića u mađarski Diosgyor.

Mnogim komentatorima to nije promaklo. Izrazili su svoje razočaranje i negodovanje, a mnogi od njih pišu da su to u Hajduku napravili zbog ranijeg incidenta s napadačem Hajduka Markom Livajom, koji je napustio hrvatsku reprezentaciju nakon verbalnog okršaja s navijačima.

Do trenutka objave ovog članka nije bilo službenog objašnjenja ili izjave iz HNK Hajduk o razlozima izostanka čestitke. Ostaje vidjeti hoće li klub naknadno reagirati i iskazati podršku hrvatskoj reprezentaciji koja će se boriti za zlato u finalu Lige nacija.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 07:56