SALZBURG, 05.10.2022.-Utakmica 3. kola skupine E Lige prvaka između Salzburga i Dinama. Na fotografiji Bruno PetkovićDANIEL KASAP - Daniel Kasap
StoryEditor
liga prvaka

Salzburg iz penala do pobjede nad Dinamom, Drmić promašio zicer pa mu poništen gol u nadoknadi

Toni RaspudićPiše Toni Raspudić  /  05.10.2022., 20:50h

Nogometaši Dinama izgubili su u 3. kolu skupine E Lige prvaka na gostovanju kod RB Salzburga s minimalnih 1:0

Pogodak odluke zabio je Noah Okafor iz jedanaesterca u 70. minuti.

Dinamo je doživio i drugi poraz u Ligi prvaka, no dojam je da do njega u Salzburgu ne bi došlo da je hrvatski prvak igrao barem malo hrabrije. Austrijanci nisu odigrali ništa posebno, ali su iskoristili loš period Dinamove igre polovicom drugog dijela i došli do prve pobjede u skupini.

Prvo poluvrijeme proteklo je u prividnoj dominaciji Austrijanaca, no Dinamo je imao bolje šanse.

U 7. minuti odlično je pucao veznjak Dinama Mišić s više od 20 metara, ali golman Kohn vadi loptu ispod grede.Potom je u 37. minuti ubačaja Moharammia dočekao glavom Ademi, ali je lopta otišla pored vrata.

Salzburg je prijetio i pokušao iskoristiti nekoliko grešaka Dinamove obrane, a najveću priliku je imao Luka Sučić, čiji udarac iskosa s lijeve strane u 17. minuti zaustavio Livaković.

U 55. minuti najveću priliku utakmice propustio je Slovenac Šeško, koji je najviše skočio nakon kornera, no neometan s tri metra udarcem glavom pogađa, srećom po Dinamo, u čelo vratara Livakovića.

U 70. minuti Moharrami u kaznenom prostoru ruši Ulmera, a latvijski sudac pokazuje na kazneni udarac. Nigerijac Okafor lagano zabija iz penala i Salzburg je poveo.

Dinamo je mogao izjednačiti u 82. minuti kada je nakon pogreške stopera domaćih Pavlovića lopta došla do potpuno samog Drmića, čiji šut brani njegov sunarodnjak Kohn. Livaković u sudačkoj nadoknadi brani šut Šeška iz velike blizine, a u 93. minuti činilo se da je Dinamo izjednačio, no gol Drmića je poništen zbog zaleđa.

Za domaćine je Luka Sučić igrao do 90. minute, dok Roko Šimić nije ulazio u igru.

Za sedam dana hrvatski i austrijski prvak će imati uzvrat na stadionu Maksimir.U drugom susretu iz skupine večeras se na Stamford Bridgeu sastaju Chelsea i Milan.

Nakon nepotpunog trećeg kola na vrhu ljestvice je RB Salzburg s pet bodova, Milan ima četiri, Dinamo tri, a Chelsea jedan bod.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje Sofascore
24. travanj 2024 17:13