StoryEditor
Jelena Ribakina

Ruskinja pod zastavom Kazahstana osvojila Wimbledon

Piše hina  /  09.07.2022., 17:24h

Jelena Ribakina, ruska tenisačica koja nastupa pod zastavom Kazahstan,a pobjednica je ovogodišnjeg Wimbledona u konkurenciji tenisačica, ona je u finalu preokretom svladala Tunižanku Ons Jabeur sa 3:6, 6:2, 6:2.

Na startu susreta dvije debitantice u finalu nekog Grand Slam turnira bolje se snašla starija, 27-godišnja Jabeur koja je prvenstveno zahvaljujući brojnim pogreškama Ribakine dobila prvi set sa 6-3. No, kada se 23-godišnja Kazahstanka rođena u Moskvi pribrala i smanjila broj pogrešaka ritam susreta se okrenuo u njezinu korist. Ribakina je ostvarila rani break u drugom setu, odbila sve prilike Jabeur za povratak u taj set, a gotovo ista situacija se dogodila i u trećem setu.

Veliku ulogu u posljednjem setu imale su i loše procjene Jabeur kada izazvati sporne odluke linijskih sudaca, a kada ne. U tri je navrata propustila izazvati pogrešne odluke na svoju štetu u ključnim trenucima gemova, dok je tri puta pogrešno pozivala "challenge" na ispravne odluke sudaca što ju je odvelo u rezultatski zaostatak.

Ovom pobjedom Ribakina je postala prva igračica iz Kazahstana koja je osvojila Grand Slam naslov, a prije ovoga Wimbledona najbolji rezultat na najjačim turnirima bilo joj je četvrtfinale Roland Garrosa prošle godine. 

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 00:27