StoryEditor
nakon suspenzije

Rusija planira napustiti UEFA-u i prijeći u Aziju

Piše desk  /  28.11.2022., 10:02h

Rusi razmišljaju da napuste Europsku nogometnu federaciju (UEFA) i presele se u Aziju nakon što su gotovo godinu dana suspendirani iz svih natjecanja.

Ova odluka bi im omogućila da se nacionalni tim i klubovi ponovo natječu na međunarodnoj sceni, što im je zabranjeno još u ožujku 2022. godine.

Brojni ruski, ali i neki od najuglednijih europskih listova, pisali su o ovim razmišljanjima Rusa, a svi se pozivaju na izjavu predsjednika tamošnjeg nogometnog saveza.

"Iako sam prije nekoliko mjeseci rekao da je razmišljanje o Aziji preuranjeno, sada vjerujem da je to prilika koju treba razmotriti", rekao je predsjednik saveza Aleksandar Djukov.

Na njegovu izjavu poziva se i francuski L'Equipe koji je konzultirao politologe i zaključio kako su velike šanse da se ovaj transfer stvarno dogodi.

Podsjetimo, Svjetska nogometna federacija (FIFA) i UEFA su u veljači donijeli odluku o suspenziji svih ruskih klubova i reprezentacija iz svojih natjecanja nakon što je Moskva pokrenula agresiju na Ukrajinu.

Iako su se nacionalni tim i klubovi koji igraju europska natjecanja žalili Sudu za sportsku arbitražu, nisu uspjeli dobiti taj postupak pa tokom prethodne sezone nisu mogli igrati utakmice protiv europskih timova.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:12