StoryEditor
kvalifikacije za sp

Rusija ostala bez dvojice igrača uoči Hrvatske, ali ne brinu: "Sada imamo borbeniji sastav"

Piše hina  /  08.11.2021., 15:01h
Izbornik ruske nogometne reprezentacije Valeri Karpin u ponedjeljak je objavio konačan popis igrača na koje računa u posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za SP, protiv Cipra i Hrvatske.

S popisa su otpali branič Rubina Ilja Samošnikov i Dinamov veznjak Arsen Zakharjan i to iz zdravstvenih razloga. Umjesto njih, ruski strateg je pozvao braniča Zenita Danila Krugovoja.

"Ozljede su ozljede, od njih se ne može pobjeći. Nadam se da će se igrači što prije oporaviti. Ne bih rekao da su se bez njih smanjile šanse ruske reprezentacije za pobjedu u utakmicama s Hrvatskom i Ciprom. Sada imamo borbeni sastav, siguran sam kako će im izbornik pronaći zamjenu", rekao je bivši ruski reprezentativac Dmitrij Kombarov u razgovoru za Sport-express.

Rusiju u zadnja dva kola očekuju domaći ogled protiv Cipra u St. Petersburgu te gostovanje u Splitu protiv Hrvatske 14. studenog.

Zbornaja vodi na ljestvici skupine s 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17 bodova, dok Slovačka i Slovenija imaju po 10 bodova. Na začelju su Malta i Cipar s po pet bodova.

Samo će pobjednik skupine dobiti izravnu kartu za završni turnir Svjetskog prvenstva 2022. Drugoplasirana ekipa će sudjelovati u dodatnim kvalifikacijama.

Popis Rusije:

VRATARI: Marinato Guilherme (Lokomotiv Moskva), Matvej Safonov (Krasnodar), Nikita Kaikin (Bodo/Glimt), Iljka Lantratov (Khimki)

BRANIČI: Igor Diveev (CSKA Moskva), Georgij Džhikia (Spartak Moskva), Maksim Osipenko (Rostov), Vjačeslav Karavaev (Zenit), Aleksej Sutormin (Zenit), Dmitrij Čhistjakov (Zenit) Daniil Krugovoj (Zenit), Sergej Terekhov ( Soči), Fedor Kudrjašov (Antalyaspor)

VEZNI: Dmitrij Barinov (Lokomotiv), Rifat Zhemaletdinov (Lokomotiv), Ilzat Ahmetov (CSKA Moskva), Aleksander Golovin (Monaco), Aleksandar Erokhin (Zenit), Andrej Mostovo (Zenit), Aleksej Mirančuk (Atalanta), Daniil Fomin (Dinamo Moskva), Aleksej Ionov (Krasnodar), Roman Zobnin (Spartak Moskva), Zelimkhan Bakaev (Spartak Moskva), Danil Glebov (Rostov 

NAPADAČI: Fedor Smolov (Lokomotiv Moskva), Anton Zabolotni (CSKA Moskva), Ivan Sergejev (Krila Sovjeta Samara)

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
18. travanj 2024 14:32