StoryEditor
oi Pariz 2024.

Rusija i Bjelorusija nisu dobile poziv za Olimpijske igre u Parizu

Piše fena  /  26.07.2023., 15:15h

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach u srijedu je službeno pozvao 203 zemlje, ali ne Rusiju i Bjelorusiju, da sudjeluju na Olimpijskim igrama u Parizu koje počinju za godinu dana.

Bach je sredinom srpnja rekao da ni Rusija ni njezin saveznik u invaziji na Ukrajinu, Bjelorusija, neće biti pozvani kao tim.

MOK je, međutim, ostavio otvorena vrata ruskim i bjeloruskim sportašima da se natječu kao neutralni na Ljetnim igrama 2024. bez natjecanja svojih timova.

Bach je u trodnevnom posjetu glavnom gradu Francuske kako bi u srijedu obilježio prekretnicu od godinu dana.

- U skladu s Olimpijskom poveljom, velika mi je čast i zadovoljstvo obilježiti ovu važnu prekretnicu danas pozivajući sportaše svijeta da se okupe u Parizu, u Francuskoj, kako bi proslavili 33. Olimpijske Igre - rekao je Bach, navodi France 24.

Bach je rekao da je "upravo dobio odlične informacije o pripremama za Pariz 2024.", nakon što je u utorak obišao gradilište sportskog sela.

Rekao je tada da će takmičari biti ‘jako sretni‘ u selu.

Gvatemala također nije pozvana jer je trenutno suspendovana zbog navodnog uplitanja vlade u nezavisnost tamošnjeg Nacionalnog olimpijskog komiteta.

Dnevnik.ba

20. lipanj 2024 09:30