MOSTAR, 27. decembra (FENA) - ”All Star” rukometni spektakl Mostar 2023. održat će se u četvrtak, 28. decembra, s početkom u 17 sati u dvorani na Bijelom Brijegu, a okupit će brojne zvijezde i legende ovog sporta.(Foto FENA/Branka Soldo)  BRANKA SOLDO -
StoryEditor
na Bijelom Brijegu

Rukometni ‘All Star‘ spektakl u Mostaru uz brojne zvijezde i legende

Piše fena  /  27.12.2023., 18:22h

"All Star" rukometni spektakl Mostar 2023. održat će se u četvrtak, 28. prosinca, s početkom u 17 sati u dvorani na Bijelom Brijegu, a okupit će brojne zvijezde i legende ovog sporta.

Branislav Stojkić, predsjednik Skupštine Sveučilišnog rukometnog kluba Zrinjski koji je organizator događaja, naglasio je kako je ovo treći uzastopni All Star koji je ove godine organizacijski podignut na viši nivo.

- Novitet koji nismo imali do sada jeste da će u našem rukometnom spektaklu učestvovati i kadetska rukometna reprezentacija BiH. Gledanost će biti puno veća nego do sada, a naša treća tradicionalna All Star pratit će se diljem regije u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport - najavio je Stojkić na tiskovnoj konferenciji za novinare.

Voditelj Organizacijskog odbora All Star-a Dario Pušić kazao je kako su planirana tri atraktivna susreta. U prvoj utakmici igrat će Veterani SRK Zrinjski protiv ekipe Otpisani SRK Zrinjski, u drugoj Daikin All Star protiv GumaM All Star, a u trećoj ekipa SRK Zrinjski protiv kadetske reprezentacije BiH.

Naglasio je i kako će nastupiti velika imena iz svijeta rukometa, a neki od njih su Marino Marić, Ivan Čupić, Nikola Prce, Fahrudin Melić, Marin Vegar, Mateo Rodin, Filip Vistorop, Ante Grbavac te brojni drugi.

Marino Marić, bivši igrač Zrinjskog, reprezentativac Hrvatske i aktuelni igrač njemačkog Stuttgarta istakao je kako je sve krenulo spontano prije tri godine te im je cilj da ovo bude jedno veliko sportsko druženje i zabava, ali i da mladi okušaju svoje snage, jer, kako kaže, sve ovo na njima ostaje.

- Drago nam je i htjeli bi da ovo zaživi. Rezultati utakmica nisu bitni, bitna je zabava i druženje i mi ćemo to pokušati odraditi maksimalno profesionalno- poručio je Marić.

Zadovoljstvo učešćem na ovom događaju izrazio je i Alen Hadžić, selektor kadetske rukometne reprezentacije BiH koja se trenutno nalazi na pripremama u Mostaru.

- Mi se već ovdje okupljamo četvrti ili peti put. Ovo je plan i rad priprema kadetske reprezentacije BiH za odlazak na kvalifikacije za nastupajuće Evropsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u Crnoj Gori. Tu smo već tri dana i odradili smo po dva puta dnevne treninge. Okupili smo selekciju, pozvan je 21 momak na pripreme i ovih dana radimo jako dobro. Danas zvanično treba da objavimo spisak od 16 igrača koji idu put Poljske. U Mostaru smo do 4. januara, kada putujemo za Beograd i onda letimo za Poljsku - kazao je Hadžić.

Uz tri atraktivna susreta, organizatori su najavili i mnoštvo zabave, odličnih poteza, ali i bogatih nagrada za sve prisutne. Događaj će imati i humanitarni karakter te će prihodi ostvareni od tombola ići u humanitarne svrhe.

Dnevnik.ba

16. srpanj 2024 10:51