StoryEditor
transferi

Romano: "Gvardiol sve dogovorio s Cityjem, slijede pregovori s Leipzigom"

Piše desk  /  25.06.2023., 10:47h

Fabrizio Romano tvrdi da je Manchester City dogovorio osobne uvjete s Joškom Gvardiolom (21). Pep Guardiola ima vrlo visoko mišljenje o hrvatskom reprezentativcu, a sada slijede pregovori RB Leipziga i europskog prvaka Manchester Cityja, tvrdi Romano.

Nijemci se nadaju kako će zadržati Gvardiola i ne žele ga prodati za manje od 100 milijuna eura. Leipzig želi da Gvardiol bude najskuplji stoper ikad, dodaje pouzdani Romano.

Leipzig ne odustaje od svoje ideje

Podsjetimo, Romano je nedavno bio objavio kako će Leipzig za Gvardiola tražiti 100 milijuna eura, čime bi Hrvat postao najskuplji branič u povijesti nogometa. Trenutni rekorder je Harry Maguire, kojeg je Manchester United 2019. godine platio 87 milijuna eura. Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.

Dinamo će zaraditi

Ako bi ga Leipzig prodao za 100 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 81.2 milijuna eura. Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je oko 16 milijuna eura. Hrvatski prvak se stoga nada što većem transferu, kako bi više zaradio.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 05:36