StoryEditor
KONTINUIRANE UVREDE

RK Novi Pazar istupa iz Superlige Srbije zbog skandaloznog ponašanja navijača Zvezde

Piše desk  /  11.10.2021., 15:52h
Nakon skandaloznog ponašanja navijača Crvene zvezde, Rukometni klub Novi Pazar planira istupiti iz Superlige Srbije.

Jučerašnji meč između Crvene zvezde i Novog Pazara (33:24) prošao je u sjenci sramotnih parola i pjesama kojima su vrijeđani gosti, što nije prvi put da se dešava.

Tako su navijači Zvezde skandirali osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, a tijekom utakmice na tribini su istaknuti i uvredljivi transparenti na račun gostiju iz Novog Pazara.

Stoga, RK Novi Pazar najavljuje istupanje iz lige jer se incidenti ponavljaju. Upravni odbor je na današnjoj konferenciji za medije najavio potencijalno istupanje iz lige na sjednici koja je zakazana za četvrtak, prenose srbijanski mediji, prenosi Klix.

"Povici ‘Ratko Mladić’, poturice, uvredljiv transparent koji nije sklonjen, šovinističke pjesme na vjerskoj osnovi su skandalozne i neprihvatljive", navedeno je iz RK Novi Pazar.

Član Upravnog odbora rukometne Superlige Husein Memić priopćio je da napušta tu funkciju, kao i na sve dužnosti u Rukometnom savezu Srbije.

Memić je otkrio da je izaslanik utakmice odgovorio riječima da nije čuo skandiranje "Ratko Mladić", već da samo čuje pjesme "Naprijed Zvezda".

Predsjednik RK Novi Pazar Mujo Šaćirović najavio je podnošenje prijedloga o istupanju iz lige.

"Godinama unazad na naš račun skandiraju fašističke parole. Mnogo veći problem od tih navijača je sistem koji to podržava i ima dvostruke aršine. Ista situacija je u nogometu, košarci, futsalu... Ovo je samo kulminacija. Živimo u multinacionalnoj sredini i svi dobro surađujemo, ali su klubovi iz Novog Pazara neravnopravno tretirani i ovo je naš način da se tome usprotivimo. U četvrtak ćemo UO RK Novi Pazar podnijeti prijedlog da istupimo iz lige", kazao je Šaćirović.

Navedeno je i da je za vrijeme utakmice trener novopazarskog tima Hasan Memić u nekoliko navrata upozorio izaslanika, ali reakcija je izostala.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 23:39