Rijeka, 18.12.2021.- Utakmica 20. kola Prve HNL Rijeka - Istra 1961 na stadionu Rujevica.HINA/ MILJENKO KLEPAC -
StoryEditor
1.hnl

Rijeka teškom, ali vrijednom pobjedom skočila na vrh

Piše hina  /  18.12.2021., 19:26h
Mnogo teže od očekivanog nogometaši Rijeke su svladali Istru 1961 na Rujevici u ogledu 20. kola Prve HNL. Rijeka je pobijedila 1-0 i vratila se na vrh ljestvice.

Gosti iz Pule su imali bod u šakama sve do 82. minute kada je dvoboj odlučio pogodak Jorge Obregona.

U prvih nekoliko minuta greške gostujuće obrane i vratara Collaa omogućile su Rijeci dvije situacije koje nisu iskorištene pogotkom. No, vrlo brzo je bilo primjetno da se domaćin muči kako bi igrom došao do dobrih prilika, a i pulska momčad se sve bolje snalazila na Rujevici te je lako odbijala domaće napade.

Vremenom su gosti postajali i sve opasniji te su počeli prijetiti, no u igri bez pravih prilika trajalo je nadmetanje u prvom poluvremenu. Najbolje šanse dogodile su se u smiraju prvog dijela. Prvo je odlično pucao Drmić iz slobodnog udarca, s 20 metara, ali je Collao uspio obraniti. Odmah nakon toga je Murić direktno iz kornera pogodio gredu.

U nastavku je Rijeka postala agresivnija i konkretnija, a Murićevi korneri i dalje su bili opasnost po goste. U 57. minuti je odličnu solo akciju imao Pavičić, ali je njegov udarac prošao kraj vratnice, dok je pet minuta kasnije na sličan način reagirao Drmić, ali je ostalo 0-0.

Gosti su imali jedan bod u džepu sve do 82. minute, ali je tada pulska obrana ipak pala. Loptu u prostor je dobio Jorge Obregon te je pospremio loptu u mrežu kraj Collaa koji je istrčao. Bio je to pogodak dovoljan za tri boda Rijeke, ali i već petnaestu pobjedu Rijeke u ligaškim utakmicama protiv ovog suparnika, u zadnjih sedamnaest ogleda (uz dva remija).

Rijeka je prekinula negativni mini-niz u Prvoj HNL (poraz i remi) te je zasjela na vrh ljestvice. Ima bod više od Osijeka, ali i utakmicu više. Osijek će susret 20. kola odraditi u nedjelju (gostovanje kod Hajduka). Dinamo ima tri boda manje od Rijeke, ali i dvije utakmice manje.

Istra 1961 je ostala na pretposljednjoj poziciji na ljestvici. Ima 18 bodova (bod manje od Slaven Belupa), ali i 11 više od fenjeraša Hrvatskog dragovoljca.

Podsjetimo i kako je u prvom subotnjem dvoboju 20. kola Šibenik u gostima pobijedio Goricu 3-2. Sjajna je bila utakmica u Velikoj Gorici gdje se igralo otvoreno s obje strane te je dvoboj bio prepun odličnih akcija i prilika.

Gorica je bila nešto bolja, ali je na kraju izvukla deblji kraj. Pogodak odluke postigao je Marin Jakoliš u 87. minuti što je bio njegov jubilarni deseti pogodak u Prvoj HNL ove sezone. Time je treći strijelac lige (iza Josipa Drmića i Marka Livaje).

Prvi dio sezone u Prvoj HNL završava u nedjelju. U 15 sati igraju Hrvatski dragovoljac i Dinamo, a za sam kraj na Poljudu slijedi derbi između Hajduka i Rijeke (17:30 sati).

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
18. travanj 2024 11:27