StoryEditor
1. hnl

Rijeka pobijedila Osijek! Dinamo ostao na vrhu

Piše hina  /  23.04.2022., 22:29h
Nogometaši Rijeke u derbiju su 32. kola Prve HNL kao domaćini na Rujevici svladali Osijek sa 3:1 (2:0), dok su u drugom subotnjem dvoboju istra 1961 i Lokomotiva igrali 2:2 (1:1).

Golove za Rijeku postigli su Robert Murić (19-11m), Haris Vučkić (36) i Josip Drmić (48), dok je Antonio Mance (65) smanjio na 3:1.

Oba sastava krenula su napadački u utakmicu, nekoliko uvodnih Oijekovih pokušaja obranio je vratar Rijeke Labrović, dok je prvi opasni Rijekin pokušaj, udarac Drmića iz 9. minute zaustavila vratnica. Rijeka je povela 10 minuta kasnije. Čeberko je neoprezno igrao rukom u svom kaznenom prostoru pa je sudac Zebec pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Murić. Do kraja prvog poluvremena Rijeka je bila mnogo bolji suparnik te je u 30. minuti Selahi snažnim udarcem zatresao gredu, ali šest minuta potom nije bilo spasa za Ivušićeva vrata. Drmić je odlično primirio loptu u gostujućem kaznenom prostoru za Vučkića, a ovaj je snažnim udarcem s osam metara pogodio pod samu gredu.

Početkom drugog poluvremena Rijeka je postigla i treći pogodak, Murić je izbačen na desnom krilu, uslijedila je oštra prizemna lopta na pet metara gdje je natrčao Drmić kojemu nije bilo teško povisiti prednost svog sastava. Osijek je nakon toga krenuo u potpunu ofenzivu i dojam je kako je u 57. minuti trebao dobiti kazneni udarac. Solano je u svom kaznenom prostoru nagazio stopalo Kleinheislera koji je pao na travnjak, ali sudac Zebec mu je pokazao žuti karton zbog simuliranja. Situacija je pregledana i putem VAR-a i odluka je iznenađujuće ostala na snazi iako se na snimci jasno vidi udarac po Mađarovom stopalu. Gosti su ipak smanjili na 3:1 u 65. minuti kada je Mance prihvatio loptu na 25 metara od gola, napravio dva koraka naprijed i zapucao, a lopta je na putu prema mreži pogodila blok Smočića i prevarila Labrovića.

Ovim porazom Osijek je propustio priliku preuzeti vrh ljestvice, ostao je drugi sa 64 boda, dva manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama koji u nedjelju gostuje kod Gorice, a dva više uz također utakmicu više od trećeg Hajduka koji u nedjelju gostuje kod Slavena Belupa. Rijeka je četvrta sa 58 bodova.

U Puli su domaći dva puta vodili preko Diona Drene Belje (16) i Facunda Caceresa (67), ali gosti su spasili bod pogocima Matea Marića (27) i Sandra Kulenovića (90+5). Domaći su poveli preko svog najboljeg strijelca Belje koji je u 16. minuti iskoristio odlično okomito proigravanje Abdallahija nakon kojega je sam izbio pred Nevistića i snažnim udarcem postigao svoj 13. gol u sezoni. Izjednačenje je stiglo 10-ak minuta kasnije kada se Marić najbolje snašao u gužvi koja je nastala u domaćem kaznenom prostoru nakon udarca iz kuta. U drugom poluvremenu u igru je ušao Bande te u 67. minuti prošao po lijevom krilu te ubacio prizemnu loptu na pet metara gdje je natrčao Caceres i svojim prvim pogotkom donio novu prednost Istri. No, u posljednjim trenucima susreta Lokomotiva je stigla do boda, Cipetić je ubacio s desne strane, Kulenovićev udarac glavom Lučić je odbio, ali samo na nogu Kulenovića čiji je pokušaj glavom pogodio Joaoa Silvu i završio u mreži.

Peta Lokomotiva sada ima 44 boda, 11 manje od četvrte Rijeke, a četiri više od šeste Gorice. Istra 1961 je, pak, ostala deveta sa 27 bodova, dva manje od osmog Šibenika, a devet više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
20. travanj 2024 05:28