StoryEditor
rujevica

Riječani zabranili fotografu Hajduka da snimi slavlje igrača nakon pobjede, domaći tijekom utakmice skandirali "Vi ste Titovi, Tito je vaš"

Piše desk  /  02.10.2022., 19:42h

Incident nakon utakmice i verbalne navijačke čarke za vrijeme iste.

Dvojici foto-reportera splitske provenijencije, prije svega Hajdukovom službenom fotoreporteru Robertu Matiću, redari nisu dopustili da pređe preko igrališta na Rujevici i da uslika slavljeničku fotografiju momčadi Hajduka kako slavi ispred Torcide u kavezu, nakon Jadranskog derbija u nedjelju, javljaju Sportske novosti.

"Pa se fotoaparata dohvatio Zlatko Piteša, Hajdukov ekonom i slikao "crveno-plave", legao je na travu i hvatao dobar rakurs. To je Hajdukov mot, da se uslika ispred navijača nakon pobjede u zajedničkom slavlju", stoji u tekstu.

Jedan od mirnijih derbija što se tiče navijanja, svatko je verglao svoju priču i palio baklje, ali je sve proteklo više-manje uredno. Osim verbalnih čarki koje su neprimjerene, s jedne strane "Vi ste Titovi, Tito je vaš", s druge strane "vi ste djeca popa Đujića"... Ali s navijačke strane sasvim normalno. Verbalni ispadi ipak su bolji od fizičkih, a njih nije bilo.

U derbiju 11. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Rujevici pred 5.884 gledatelja pobijedio Rijeku sa 1-0 vrativši se na drugu poziciju na ljestvici, dok je Rijeka produžila seriju bez pobjede na čak deset kola.

Pogodak odluke zabio je Chidozie Awaziem 51. minuti.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:48