StoryEditor
lucidnost protiv discipline

Reuters: Japan ne može "opljačkati" Hrvatsku, ta momčad ima previše ulične škole

Piše desk  /  03.12.2022., 13:29h

Reuters podsjeća i da Hrvatska nikad nije izgubila utakmicu osmine finala, kada je došla do nje na svjetskim prvenstvima.

Senzacionalne "pljačke" bodova koje je Japan izveo u utakmicama protiv Njemačke i Španjolske donijele su mu plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, ali u njemu igraju protiv Hrvatske, momčadi koja ima malo previše ulične škole da bi i sama bila žrtva takvih japanskih akcija.

Navodi to Reuters u tekstu kojim najavljuje ogled za četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Pritom dodaje: "Hrvatska nije pokazala kvalitetu koja ju je prije četiri godine odvela do finala, posebice ne pred golom, ali je napravila što je trebalo da prođe skupinu, pokazujući znakove panike tek u posljednjem ogledu protiv očajne Belgije."

"Kapetan Luka Modrić, koji uz Ivana Perišića i Dejana Lovrena tvori visokokvalitetnu jezgru momčadi, ali i jezgru koja sve više stari, tvrdi da se Hrvatska nikoga ne boji i da će odraditi svoj posao protiv Japana", nastavlja se u tekstu i navodi da će japanski izbornik Hajime Moriyasu morati smisliti nešto novo na taktičkom planu za utakmicu s Hrvatskom, nakon što je u prva tri ogleda imao sličan pristup.

"Hrvatska ima strpljenja i bit će sretna ako će ispred japanske obrane moći kružiti s loptom tražeći njenu slabost. Za razliku od Njemačke i Španjolske, ona to vjerojatno može raditi bez da je to frustrira. Vjerojatno ima i pameti da u tehničkom smislu napravi promjene kad Moriyasu napokon pokaže svoj plan i prebaci igru na trojicu straga i da prostora brzim Kaoruu Mitomi i Ritsuu Doanu."

Reuters podsjeća i da Hrvatska nikad nije izgubila utakmicu osmine finala, kada je došla do nje na svjetskim prvenstvima. Igrala je polufinale 1998. i finale prije četiri godine, što je "lijep učinak za zemlju koja se međunarodnom nogometu vratila početkom 1990-ih", prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba

07. prosinac 2023 10:10