StoryEditor
traganje za izbornikom

Reprezentacija BiH u četvrtak dobiva novog izbornika, Kodro jedini kandidat

Piše fhina  /  02.08.2023., 16:17h

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH u četvrtak će imenovati novog izbornika nogometne reprezentacije, a ta je pozicija već rezervirana za Mehu Kodru (56), tvrde mediji.

Kodro bi na mjestu izbornika trebao naslijediti Faruka Hadžibegića koji je bio prisiljen podnijeti ostavku zbog loših rezultata nogometne reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine.

BiH je u kvalifikacijama do sada pretrpjela tri poraza i zablježila tek jednu pobjedu i s tri osvojena boda predzadnja je u skupini u kojoj vode Portugal sa 12 i Slovačka sa 10 bodova.

Meho Kodro već je jednom bio izbornikom "A" reprezentacije BiH i to 2008. godine no taj je dio karijere završio vrlo brzo. Imenovan je u u siječnju 2008. a smijenjen već u u svibnju zbog sukoba s tadašnjim članovima vodstva Nogometnog saveza BiH.

Kodro je za mostarski "Velež" igrao od 1985. do 1991. godine, a bio je i član nogometne reprezentacije SFRJ u vrijeme kada ju je vodio Ivica Osim.

Nakon toga je igračku karijeru nastavio u inozemstvu nastupajući za španjolski Real Sociedad te potom za Barcelonu i Tenerife.

Od aktivnog se igranja oprostio u dresu izraleskog Maccabija 2002. godine a nakon toga se posvetio trenerskom poslu u BiH i Švicarskoj.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 08:26