StoryEditor
trener zrinjskog

Rendulić: "Znamo koje su mane Breidablika, ali nema opuštanja"

Piše fena  /  09.08.2023., 13:15h

Pred nogometašima Zrinjskog u četvrtak je novi europski izazov. U prvom susretu trećeg pretkola Uefine Europske lige protivnik jedinom preostalom bh. predstavniku u Europi bit će islandski prvak Breidablik.

Po riječima trenera Zrinjskog Krunoslava Rendulića, bit će to potpuno drukčija utakmica u usporedbi s prethodnim protivnikom Zrinjskog, Slovanom iz Bratislave.

- Igramo dvomeč protiv momčadi koja je dobra, koja je, ja bih rekao, čak odlična s obzirom na prikazano protiv Kopenhagena. To je momčad koja igra za gol više, momčad puna dobrih pojedinaca, tehnički jako dobra, momčad koja ima jako dobar visoki pritisak. Sigurno nas čeka jako zahtjevna utakmica, ali mi smo spremni odgovoriti na sve izazove - najavio je sutrašnji dvoboj Rendulić.

Breidablik je u drugom pretkolu Lige prvaka doživio dva poraza od momčadi FC Kopenhagen (2:0, 6:3), no Rendulić kaže kako se iz tih rezultata mogu izvući pogrešni zaključci.

- Rezultat može zavarati, jer kad primiš šest golova jasno je gdje su problemi. Međutim, to je ekipa koja voli posjed, koja voli imati loptu u nogama i ekipa koja je namučila Kopenhagen. Tko je gledao utakmicu mogao je vidjeti da je Breidablik u prvih pola sata bio iznimno dominantan - dodao je.

Na startu sezone Zrinjski je svu pažnju usmjerio na europske utakmice, pa su tako Plemići odgodili i treću prvenstvenu utakmicu (gradski derbi Zrinjski – Velež). Rendulić se donekle

složio s konstatacijom da bi domaće utakmice pomogle uigravanju momčadi koja je doživjela dosta promjena između dvije sezone:

- Imamo puno novih igrača i treba vremena da sve to legne na svoje mjesto. S jedne strane, te utakmice bi nam sigurno pomogle, a s druge strane, pitanje je koliko bi nas to energetski potrošilo. Prošlogodišnje prvenstvo je pokazalo da nakon europskih utakmica imaš dosta problema u domaćem natjecanju i to nije specifikum Zrinjskog, već i drugih momčadi.

U redovima Zrinjskog zdravstvenih problema imaju Ivan Jukić, Damir Zlomislić i Zvonimir Kožulj i njihov nastup je upitan.

Štoper Slobodan Jakovljević poručio je kako Zrinjski uvijek ide na pobjedu pa će tako biti i sutra.

- Na žalost ovaj zadnji europski ogled smo izgubili, ali imamo još dvije meč lopte. Dolazi nam jako kvalitetna ekipa, iako možda nekim tako ne izgleda. Islanđani igraju totalni fudbal i potpuno drukčiji fudbal u odnosu na Slovan iz Bratislave. Sigurno da i oni imaju svoje mane, analizirali smo ih i nadamo se dobrom rezultatu – kazao je Jakovljević.

Breidablik je u posljednje tri utakmice primio 11 golova, ali Jakovljević upozorava kako ne smije biti opuštanja:

- Oni su dobili Budućnost u Podgorici 5:0 u preliminarnoj fazi Lige prvaka i to ne treba zanemariti. Analizirali smo tu utakmicu, Budućnost je primila barem tri gola kao rezultat svojih pogrešaka, ali ta utakmica je svakako pokazatelj da nije lako igrati protiv ekipa kao što je Breidablik.

Utakmica Zrinjski – Breidablik igra se u četvrtak od 21 sat. Za ovaj susret Uefa je dopustila prodaju karata za dio gornje tribine stadiona pod Bijelim brijegom, pa će Plemići imati podršku više od 6.500 navijača.

Ako bh. prvak prođe islandski Breidablik, posljednja prepreka Plemićima prije grupne faze Europske lige bit će austrijski LASK.

U slučaju poraza, Zrinjski će natjecanje nastaviti u playoffu Konferencijske lige. U tom slučaju protivnik Mostarcim bit će bolji iz susreta predstavnika Sjeverne Makedonije FK Struga i predstavnika Luksemburga Swift Hespera.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 17:38