StoryEditor
hrvatski stručnjak

Rendulić ponosan što je prvi trener koji je osvojio duplu krunu sa Zrinjskim

Piše fena  /  18.05.2023., 08:30h

Zrinjski je u sinoćnjem finalu Kupa Bosne i Hercegovine na zeničkom Stadionu “Bilino polje” protiv gradskog rivala Veleža (1:0) osvojio svoj drugi trofej Kupa BiH, ali i svoju prvu duplu krunu.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić, kojem je prvom za rukom pošlo da ostvari ovakav podvig, očekivano je imao više razloga za zadovoljstvo. Pred početak sezone, kazao je, pred sebe su bili postavili ciljeve da osvoje Prvenstvo i Kup BiH te da naprave iskorak u Europi, odnosno da postanu prvi bh. tim koji će se natjecati u grupnoj fazi nekog od natjecanja.

-Što se tiče same večerašnje utakmice, nije bilo realno ni očekivati neku ljepoticu, s obzirom na važnost utakmice. Obično takve utakmice, gdje je bio veliki ulog - a danas je zaista bio veliki ulog, sputaju igrače. To se i danas dogodilo. Generalno, utakmica je bila više borbena nego kvalitetna, ali u takvoj igri mi smo, ipak, bili bolji i zasluženo pobijedili- kazao je Rendulić.

U prvom su poluvremenu imali, dodao je, potpunu kontrolu igre, ali je Velež malo više riskirao nakon primljenog gola te je imao neke šuteve iz daljine. Atmosfera na stadionu, ističe Rendulić, bila je zaista dobra sve dok nisu “počele letjeti stolice, a što nema veze s nogometom”. Ne amnestira nikoga, nijednu navijačku grupu, ali smatra da finale Kupa BiH ipak treba biti praznik nogometa.

Mada nije dugo na klupi Zrinjskog, ne krije zadovoljstvo i ponos što je ostvario tako veliki uspjeh već u prvoj sezoni, odnosno samo jednoj polusezoni odrađenoj u Mostaru.

-Ponosan sam, prije svega, a mislim da smo ove godine i zaslužili dvostruku krunu. Imamo 20 bodova viška u Prvenstvu, a u Kupu smo isto tako bili autoritativni od početka  i primili smo samo jedan gol.

Predanost, marljivost, kvaliteta, posvećenost poslu kod igrača je zaista fenomenalna- podvukao je Rendulić, koji uživa u suradnji sa svojim pulenima.

Prošli stručni stožer, predvođen Sergejom Jakirovićem, a koji je zimus prešao u Rijeku, također ima svoj dio zasluga za ovogodišnje trofeje, ali i igrači koji su tu, pa i oni koji ove sezone nisu igrali ni minutu.

-Ova je godina zaista savršena za Zrinjski, a, naravno, i za bh. nogomet- kazao je Rendulić.

Trener Veleža Nedim Jusufbegfović istakao je kako je ovo bila natjecateljska utakmica, u kojoj nije bilo puno prilika.

-Generalno, prvo poluvrijeme loše s naše strane, bez neke velike inicijative. Nismo čak uspjeli da kreiramo neku ozbiljniju priliku, Sve je to bilo nešto napola i bez dovoljno agresije- u duhu naših prvih poluvremena. Drugo poluvrijeme neshvatljivo napravite istu grešku kao što napravite u prethodne dvije utakmice protiv Zrinjskog, kazao je Jusufbegović.

Pogrešna odluka u momentu kada su imali loptu koštala ih je, dodaje, gola, a nakon čega je bilo puno tenzija, prekida i malo efektivnog nogometa, a što zbog rezultata njima nije išlo na ruku.

-Nezadovoljni smo, definitivno, rezultatom. Nismo uspjeli, a Zrinjski je ipak zaslužio ovu utakmicu da pobijedi i čestitam im- kazao je Jusufbegović.

Za pobjedu protiv Zrinjskog, kazao je, mora se pružiti mnogo više, mada ih, kako je podvukao, protivnik nije “nešto nadigrao”.

Puno su se, dodao je, večeras trošili u obrani, ali nisu imali ni dobar posjed lopte, ali kada se uzmu svi problemi moraju biti zadovoljni što su uopće došli u finale Kupa BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:43