StoryEditor
kvalifikacije za lp

Rendulić: Naš cilj je pobjeda i prolaz

Piše fena  /  17.07.2023., 16:15h

Uzvratna utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka između HŠK Zrinjskog i FC Urartua odigrat će se sutra, 18. srpnja u 20 sati na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić na konferenciji za novinare u Mostaru kazao je kako imaju prednost iz prve utakmice od 1:0, ali kako to još ništa nije gotovo već da je riječ o otorenom rezultatu i za jednu i za drugu momčad.

- Jasno je da imamo blagu prednost. Prva je utakmica pokazala ono što smo govorili, da je to momčad koja je dobra, koja ima puno dobrih pojedinaca (…) To je jedna izuzetno dobra momčad i čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica kakva je bila i prva, ali mi vjerujemo u sebe i vjerujemo da imamo veću kvalitetu. Naš cilj je na sutrašnjoj utakmici pobjeda i prolaz – poručio je Rendulić.

Govoreći o prvaku Armenije, trener Randulić je naveo kako momčad Urartua teži igri i nadigravanju.

- Jednostavno kod njih ni u jednom trenutku nema panike jer oni točno znaju što rade. Izuzetno su organizirani i imaju puno dobrih pojedinaca. Mogu biti opasni, a za nas je možda olakotnija okolnost što se Sanogo povrijedio pa će par tjedana biti out. To im je jedna opcija u napadu manje, što je zasigurno za nas dobro – kazao je Rendulić.

Podcrtao je kako momčad Zrinjskog mora biti fokusirana na sebe, na igru i kvalitetu koju "nedvojbeno posjeduje" te kako s jasnim stavom treba izaći, dobiti utakmicu i proći.

S obzirom na to da Zrinjski ima prednost u odnosu na protivnika iz Armenije, Rendulić je zaključio kako će protivnik vjerojatno doći s napadačkim ambicijama zbog rezultata iz prijašnje utakmice.

- Jednostavno, drugog izbora i nemaju. Ne vjerujem da će srljati, ali će svakako biti napadački orijentirani. Na nama je da odgovorimo na taj izazov – poručio je Rendulić.

Što se tiče igrača Zrinjskog, Rendulić navodi kako od proteklog puta imaju problema s Malekinušićem koji je prošlu utakmicu izašao zbog ozljede, zbog čega će teško konkurirati za sutrašnju utakmicu. Ali, svi ostali su zdravi i na dispoziciji.

Kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija kazao je kako jedva čekaju odigrati sutrašnju utakmicu pod Bijelim brijegom, jer već nekoliko mjeseci nisu igrali na svom stadionu. Naglasio je da su pobjedom nad Urartuom došli do još većeg samopouzdanja i poručio kako spremni dočekuju sutrašnju utakmicu.

Govoreći o momčadi Urartua, Bilbija smatra da imaju jako dobre pojedince.

- Trebamo biti jako oprezni, jako dobro ući u utakmicu i pokušati što prije zabiti pogodak te na naš mlin odvesti utakmicu - zaključio je Bilbija.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 16:19