StoryEditor
LOVA DO KROVA

Real želi bivšeg igrača Dinama? Plavima od transfera čak 10 milijuna eura

Piše Desk  /  27.12.2021., 08:20h
Plavi su za Olma već dobili 25 mil. €, a s ovim bi mogli dovesti još pojačanja.

Trener Barcelone Xavi je od uprave kluba, još dok su dogovarali da sjedne na klupu, zatražio da mu dovedu Ferrana Torresa ili Danija Olma.

Uprava se pak odlučila za Torresa za kojeg će Manchester Cityju dati 55 milijuna eura odmah plus još deset na ime raznih bonusa.

Prema pisanju Mundo Deportiva Xavi je dugo vagao kojeg od njih dvojice dovesti i na kraju ipak prelomio za Torresa koji je, prema njegovu mišljenju, opasniji prema naprijed i postiže više golova.

Kako je Barça u lošoj financijskoj situaciji, to znači da Olmo, barem za sada, neće opet obući dres koji je nosio u mladim kategorijama, prenosi Večernji.hr.

Lova do krova

Mladi bi Španjolac tako mogao završiti u redovima najvećeg Barçina rivala Real Madrida. Kraljevski klub ne skriva da želi Olma već u siječnju, a na listi želja je i u Manchester Unitedu.

Očekuje se da bi ga RB Leipzig mogao pustiti, ali samo ako Real plati traženih 75 milijuna eura, koliko iznosi odšteta u slučaju prijevremenog raskida ugovora.

Pozamašni dio tog novca pripast će i Dinamu, otprilike 10 milijuna eura. Naime, zagrebački klub ima pravo na 20 posto ostatka od idućeg transfera (tu se oduzima sve što je Leipzig do tada isplatio Dinamu).

A budući da je već isplatio 22 milijuna eura za sam transfer, a potom još i otprilike dodatna tri milijuna eura (za ulazak u LP i nastupe za Leipzig), sada bi Dinamo dobio 20 posto od preostalih 50 milijuna eura. Naravno, u slučaju da Real plati odštetnu klauzulu od 75 milijuna.

Snažna poruka rivalima

Nije sporno da će Olmo kad-tad ostvariti tako velik transfer, no u Dinamu sigurno navijaju da se to dogodi već ove zime.

Jer, zagrebački bi si klub onda mogao priuštiti još jedno veliko pojačanje nakon što je iznenađujuće iz Osijeka doveo Petra Bočkaja, koji je plaćen nešto manje od tri milijuna eura.

S bonusima od Olma Dinamo bi mogao krenuti po još jedno veliko pojačanje, možda i Josipa Drmića iz Rijeke, čije se ime sve češće spominje u vezi s maksimirskim klubom.

Dinamo bi tako oslabio još jednog konkurenta za naslov, a s takvim golgeterom postao bi veliki favorit za naslov.

Zagrebački bi klub tako poslao i snažnu poruku Hajduku, čiji je sportski direktor Nikoličius poručio da će ove zime dovesti još pojačanja za napad na titulu u HNL-u. Zasad je najizgledniji dolazak Nikole Kalinića. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:29