StoryEditor
svjetsko klupsko prvenstvo

Real osvojio peti naslov svjetskog klupskog prvaka, Španjolci: "Ne može se naučiti biti velik. Zato je Modrić igrao"

Piše desk  /  12.02.2023., 08:43h

Real Madrid pobijedio je saudijski Al-Hilal (5:3) u finalu Svjetskog klupskog prvenstva igranog u marokanskom Rabatu te postao klupski prvak svijeta. Po dva pogotka za momčad trenera Carla Ancelottija postigli su Vinicius Junior i Fede Valverde, a jedan je dodao Karim Benzema.

Luka Modrić (37), koji je igrao do 74. minute, time je osvojio 22. trofej s Realom. Više su uspjela samo trojica igrača Madriđana: Marcelo ima 25 trofeja, a Paolo Gento i Benzema po 23. Španjolski mediji hvale nastup kapetana hrvatske reprezentacije.

"Trojac Tchouameni-Kroos-Modrić zasad je nedodirljiv"

"Ancelotti je jasan u velikim noćima, kada ne oklijeva s početnom postavom u kojoj se pojavljuju Kroos i Modrić. Nema rasprave. Nijemac i Hrvat bili su starteri u dvije utakmice Svjetskog klupskog prvenstva, a startat će i na Anfieldu protiv Liverpoola. Ceballos i Rodrygo pritišću, ali trojac Tchouameni-Kroos-Modrić zasad je nedodirljiv", piše Marca.

Podsjetimo, otkako je završilo Svjetsko prvenstvo u Kataru, Modrićeva forma bila je u laganom padu te se postavljalo pitanje treba li ga u početnoj postavi zamijeniti Dani Ceballos, koji pak igra sve bolje. Nametao se i Rodrygo, koji Modrića u šali zove "ocem".

"Nije se puno isticao, samo mnogo iskri njegove ogromne klase", navodi Marca o Modriću, kojeg je 20-ak minuta prije kraja utakmice zamijenio Nacho. Sport piše kako je Modrić "unio red u Ancelottijevu momčad", dok AS utvrđuje: "Modrić i Kroos su vodili utakmicu, a u takvoj situaciji sve sjeda na svoje mjesto."

"Ancelotti zna da se veličina ne uči. Iz toga razloga je u početnu postavu stavio Kroosa, Modrića i Benzemu. Francuz se cijeli tjedan oporavljao, propustio je polufinale i u četvrtak otputovao u Rabat. No, počeo je utakmicu jer se najugodnije osjeća na terenu i unatoč tome što je Rodrygo zato završio na klupi", navodi El Mundo.

Real Madrid ima pet naslova svjetskog klupskog prvaka

Dosad je 11 klubova osvajalo naslov svjetskog klupskog prvaka, a sve su to bili europski ili južnoamerički klubovi. Međutim, južnoamerički klubovi su dobili prva tri naslova, a potom još samo jedan u idućih 15 izdanja. Rekorder je Real Madrid s pet naslova, Barcelona je tri puta slavila, a Corinthians i Bayern Munchen po dva puta. Prošle godine naslov je osvojio Chelsea pobjedom protiv Palmeirasa.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 05:45