StoryEditor
potvrđeno

Real Madrid vodi razgovore o produženju ugovora s Modrićem, Benzemom i Kroosom: "Njih trojica su legende ne samo Reala, nego i svjetskog nogometa"

Piše hina  /  20.04.2023., 13:28h

Europski prvak Real Madrid i hrvatski nogometaš Luka Modrić vode razgovore oko produženja ugovora koji istječe za dva mjeseca, no još uvijek nije ništa dogovoreno niti potpisano, rekao je u četvrtak dužnosnik Real Madrida za Hinu.

Bivši Realov napadač Predrag Mijatović (54), koji radi kao komentator za španjolsku radijsku postaju Cadena SER, ustvrdio je prethodno da je klub dogovorio produženje ugovora s Modrićem, Tonijem Kroosom i Karimom Benzemom.

"Dobra vijest je da Kroos nastavlja još godinu dana. S Benzemom je sve dogovoreno, i s Modrićem također. Imam osjećaj da će sva trojica potpisati nove ugovore", izjavio je Mijatović na Cadeni SER.

Dužnosnik Real Madrida je istaknuo da Mijatović nema "nikakve veze s uredom sportskog direktora" niti je zaposlenik Real Madrida.

"Klub nastavlja razgovore s Lukom, no ništa nije dogovoreno niti potpisano", izjavio je dužnosnik zamolivši za anonimnost.

Veznjaci Modrić (37) i Kroos (33) te napadač Benzema (35) su među šestoricom igrača kojima ugovor istječe 30.lipnja.

Kroos je najavio u utorak navečer produženje svog ugovora.

"Sve ide dobrim putem, no također poštujem želju kluba: kada i kako će se to iskomunicirati", izjavio je nakon četvrtfinalne utakmice Lige prvaka u kojoj je Real Madrid slavio s 2-0 u Londonu kod Chelsea.

"Već godinama imam dobar odnos s klubom i ova tema je već raspravljena. Postojalo je apsolutno povjerenje s obje strane", dodao je Kroos čije su riječi prenijele novine Marca i AS.

Bivši reprezentativac Njemačke igra za Real Madrid od ljeta 2014. na sredini terena zajedno s Modrićem, kapetanom hrvatske reprezentacije. Od tada su osvojili pet Liga prvaka. "Kraljevski klub" se u utorak plasirao u svoje 11 polufinale tog natjecanja u posljednjih 13 godina.

"Klub je od početka znao da neću napraviti nikakvu glupost", napomenuo je Kroos. "Teoretski još od 1.siječnja mogu (bez odštete) potpisati za neki drugi klub, ali nisam ni počeo s takvom gluposti. Ovdje postoji veliko povjerenje. Najizglednije je da ću nastaviti igrati ovdje još neko vrijeme", rekao je.

Realov trener Carlo Ancelotti prethodnih je tjedana na konferencijama za medije izrazio uvjerenje da će Modrić, Kroos i kapetan Benzema dobiti nove ugovore.

Mediji špekuliraju da bi im uprava mogla ponuditi suradnju na dodatnu sezonu. Modrić je najstariji igrač u svlačionici te je prošli mjesec izjavio da se nada produženju ugovora. Za Real je upisao 478 nastupa i osvojio 22 trofeja od kada je došao u klub u kolovozu 2012.

Realov direktor za odnose s institucijama Emilio Butragueno rekao je prošli tjedan da su njih trojica "legende ne samo Real Madrida, nego i svjetskog nogometa", no nije govorio o produženjima.

S Modrićem je prošle godine bio produžen ugovor na kraju sezone 8.lipnja, a taj jednogodišnji ugovor uskoro istječe.

Real Madrid je ove sezone osvojio europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, a idući mjesec će igrati u finalu španjolskog kupa s Osasunom. U prvenstvu zaostaje 11 bodova za vodećom Barcelonom, a do kraja je ostalo devet kola.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 18:19