StoryEditor
španjolski kup kralja

Real Madrid deklasirao Barcelonu i izborio finale Kupa, Modrić asistent u velikoj pobjedi

Piše hina  /  06.04.2023., 08:05h

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale španjolskog Kupa kralja nakon što su u uzvratnom susretu polufinala na Camp Nou deklasirali Barcelonu s 4:0 i tako nadoknadili domaći 0:1 poraz.

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Karim Benzema (50, 59-11m, 81), a među strijelce se upisao i Vinicius Junior (45+2).

Kapetan hrvatske reprezentacija Luka Modrić odigrao je još jednu dojmljivu predstavu, a u 50. minuti je asistirao francuskom napadaču za drugi gol na utakmici.

Real Madrid će u svom 40. finalu, a do sada je slavio 19. puta, 6. svibnja na stadionu La Cartuja u Sevilli igrati protiv Osasune koja je u polufinalu bila bolja od Athletico Bilbaoa.

Bio je to već peti "El Clasico" ove sezone i posljednja prilika "Kraljevskog kluba" da ostane u borbi za neki domaći trofej. Barca u prvenstvu ima 12 bodova prednosti, a već je osvojila španjolski Superkup.

U prvom međusobnom susretu ove sezone, u listopadu prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3-1, no Barca je u siječanjskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom. U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom ožujka na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid sa 1-0, a potom i u prvenstvu sa 2-1. No, Real je uzvratio u večerašnjem polufinalnom uzvratu.

Luka Modrić je započeo u gostujućem sastavu od prve minute nakon što mu je Carlo Ancelotti dao odmor u nedjelju.

Prvu veliku priliku na utakmici imala je Barcelona u 10. minuti, no udarac Sergija Roberta je blokirao Alaba. Minutu kasnije uzvratio je Real, ali je Araujo očistio ispred Viniciusa. U 25. minuti zamalo je na odlično proigravanje zakasnio Rodrygo.

Uslijedile su minute prepune nervoze i vrlo malo igre. No, u završnici prvog dijela napokon smo vidjeli i nešto nogometa. U 45. minuti Barca je mogla do vodstva, odlično je pucao Robert Lewandowski, ali je Thibaut Courtois obranio udarac poljskog napadača. "Kraljevski klub" je jurnuo u kontru i zabio. Pucao je Vinicius, blokirao je to Kounde na gol liniji, a Benzema potvrdio. Međutim, pogodak je pripisan brazilskom napadaču.

U 50. minuti i Benzema je zabio. Francuski napadač je lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora nakon Modrićevog prodora i asistencije. Luka se sjurio od aut linije i prošao Sergija Roberta te dodao Benzemi koji je sjajno pogodio za 2-0.

Katalonci su se mogli vratiti u igru u 55. minuti, no Raphina nije bio precizan. Minutu kasnije neprecizan je bio i Ronald Araujo. Novi problemi za Barcu stigli su u 58. minuti. Kessie je nagazio Viniciusa, a Juan Martinez pokazao na bijelu točku. Benzema je bio siguran s bijele točke za uvjerljivih 3-0.

Samo dvije minute kasnije moglo je biti i 4-0, Modrić je ubacio na drugu vratnicu, ali je Rodrygo kasnio za djelić sekunde. Realova golijada nastavila se u 81. minuti kada je Benzema zabio i treći pogodak na utakmici za konačnih 4-0.

Modrić je igrao do 87. minute kada ga je zamijenio Aurelien Tchouameni.

Real će u finalu igrati protiv Osasune čiji dres nosi hrvatski nogometaš Ante Budimir.

Osasuna je u prvom susretu slavila sa 1-0, a uzvrat u Bilbaou je nakon produžetka završio 1-1.

Athletic je poveo golom Inakija Williamsa u 33. minuti. Kako do isteka osnovnog dijela utakmice više nije bilo pogodaka, momčadi su ušle u produžetak. U 26. minuti produžetka, odnosno 116. minuti utakmice, Pablo Ibanez je volejem s ruba kaznenog prstora pogodio lijevi kut domaćeg gola i tako donio prolaz Osasuni u drugo finale Kupa kralja.

Prvo finale momčad iz Pamplone je igrala 2005. izgubivši od Real Betisa.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:30