StoryEditor
hrvatska - slovenija 3:0

Reakcije junaka i izbornika: Livaja ponosan, Dalić spušta loptu, Keku bilo teško gledati ali mu se drago vratiti na Poljud

Piše DESK  /  08.09.2021., 00:06h
‘‘I bez Luke imamo odličnu momčad, a ova je pobjeda i za Modrića, našeg kapetana. Jedva čekamo da nam se vrati.‘‘

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 6. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru na Poljudu svladala Sloveniju s 3:0 (1:0).

Strijelci za četvrtu pobjedu Hrvatske u ovim kvalifikacijama bili su Marko Livaja (33), Mario Pašalić (66) i Nikola Vlašić (90+4).

Pred 16.237 gledatelja na Poljudu Hrvatska je dominirala protiv Slovenije od prve do posljednje minute te joj uzvratila za neugodan poraz sa starta kvalifikacija u ožujku u Ljubljani.

Prvi je pred kamere izašao Marko Livaja.

''Ušli smo odlično u utakmicu, agresivno i jako. Puno bolje i agresivnije nego u nekim prijašnjim utakmicama. Ovo mi je sigurno jedan od najdražih golova u karijeri. Doma, na mom Poljudu. Tako se poklopilo. Ponosan sam na to, ali treba ovako dalje nastaviti jer se sve vrlo brzo zaboravi'', kazao je Livaja pa je nastavio:

''Trener mi je dao slobodu, nije me ukočio, mogao sam se spuštati i stvarno je bilo odlično. Sedam bodova u ovom mini ciklusu je odličan rezultat. Čekaju nas Cipar i Slovačka, a jasno je da smo u tim utakmicama favoriti.''

Nikola Vlašić je bio idući.

''Volio bih da se uvijek igra u Splitu, ovdje je atmosfera čudesna tako da se ne trebamo misliti za dalje. Kad smo zabili prvi gol shvatili smo da smo puno jači od njih, da je utakmica jednosmjerna ulica i ovo je zaslužena pobjeda.''

Dalić se zahvalio Poljudu.

''Sjajna utakmica. Sjajni smo bili cijeli ciklus. Sedam bodova u tri utakmice. Fantastično. Čestitam svojim igračima i čestitam Poljudu. Navijači su danas na Poljudu pokazali koliko vole i cijene reprezentaciju iako je neki žele obezvrijediti. Tako će biti i u Slavoniji i svugdje gdje budemo igrali. No, ima još puno posla do Katara, još četiri utakmice'', kazao je Dalić pa je poslao poruku Modriću:

''I bez Luke imamo odličnu momčad, a ova je pobjeda i za Modrića, našeg kapetana. Jedva čekamo da nam se vrati.''

''Obrana je odlična u cijelim kvalifikacijama. Zabili smo osam golova, a primili samo 1. Nije još ništa gotovo, ali ako ovako nastavimo, na dobrom smo putu za Katar.''

Dalić je napravio čak pet zamjena u odnosu na prošlu utakmicu.

"Mi smo s momčadi svaki dan, znamo u kakvom je tko stanju. Vlašić je jedan od naših najboljih igrača, ali posljednjih dana prijelaznog roka bio je usmjeren na svoj transfer. Ušao je u igru i zabio gol. Puno je dečki pokazalo da može, samo se ne smijemo opustiti i stati", zaključio je Dalić.

Matjaž Kek je bio realan nakon teškog poraza.

''Još smo i dobro prošli. Ova utakmica nije realna slika Slovenije, ali večeras smo u ovako predivnom ambijentu igrali jako loše i moramo biti sretni da nismo primili još koji gol. Ne želim pričati o kalkulacijama i o drugim ekipa u skupini, dok god ne riješim naš pristup i disciplinu na ovoj utakmici. Vidjeli smo večeras tko je favorit i tko je najbolja ekipa skupine. Lijepo se bilo vratiti na Poljud, ali nije mi bilo lako ovo gledati.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:34