StoryEditor
španjolska

Rakitić vjeruje u pobjedu Seville nad Cityjem u Superkupu

Piše fena  /  12.08.2023., 16:46h

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, čija je Sevilla porazom 1-2 od Valencije počela u petak španjolsko prvenstvo, rekao je da vjeruje u pobjedu nad Manchester Citijem u euopskom Superkupu.

Sevilla i Manchester City, pobjednici Europske lige i Lige prvaka, snage će odmjeriti u srijedu u Grčkoj.

"Manchester City je bio najbolja momčad prošle sezone pa će to biti teška utakmica. No mi ćemo pokušati odraditi svoj posao", izjavio je 35-godišnji Rakitić za internetsku stranicu UEFA-e.

Rakitić, dokapetan Seville, kaže da u takvim susretima može presuditi neki detalj, poput dodavanja, ubačaja ili kornera.

"Svaka greška može biti kažnjena, a oni imaju igrače koji to znaju iskoristiti", napomenuo je.

Manchester City pod vodstvom trenera Pepa Guardiole ljetos je doveo hrvatske reprezentativce Matea Kovačića iz Chelsea te braniča Joška Gvardiola iz Leipziga.

"Morat ćemo odigrati savršenu utakmicu premda je početak sezone. Uvjeren sam da ćemo imati prilike za zabiti gol i pobijediti", napomenuo je Rakitić, stranac s najviše nastupa u povijesti Seville.

"Nadam se da ćemo doma donijeti novi trofej", dodao je.

Manchester City je prošle sezone osvojio englesko prvenstvo, a Sevilla je zauzela 12. mjesto među 20 klubova u Španjolskoj. S obzirom da je osvojila Europsku ligu nastupit će ove sezone u Ligi prvaka.

"To su utakmice koje svatko želi igrati", naglasio je hrvatski veznjak koji je Ligu prvaka bio osvojio 2015. u dresu Barcelone. „Glavna ambicija Seville je proći skupinu, premda smo svjesni koliko to može biti teško. Ja sam ipak uvjeren u dobru sezonu u Ligi prvaka", rekao je.

Pohvalio je trenera Jose Luisa Mendilibara koji je prošle sezone preuzeo Sevillu kada se ona nalazila u rezultatskoj krizi.

"Stigao je pun energije, s jasnom idejom što želi od svakoga od nas. Svojom jednostavnošću i mirnoćom je stvorio pozitivnu i zdravu atmosferu", zaključio je Rakitić.

07. prosinac 2023 04:17