StoryEditor
španjolska

Rakitić uvjeren da će mu Sevilla produžiti ugovor

Piše hina  /  14.09.2023., 16:59h

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić (35), kojem za godinu dana istječe ugovor sa Sevillom, rekao je u petak da želi ostati u tom klubu "još nekoliko godina".

"Ne razmišljam ni o čemu drugom nego kako nastaviti igrati. A za nastavak igranja nema boljeg mjesta od Seville", izjavio je Rakitić za španjolsku radijsku postaju Cadena SER.

"Ne mogu reći da sam rođen kao ‘sevillano‘ i ‘sevillista‘, ali ću umrijeti kao jedan od njih. Želim nastaviti igrati još nekoliko godina ovdje", dodao je dokapetan Seville s ugovorom do 30.lipnja 2024.

‘Sevillano‘ je stanovnik južnog grada Seville, a ‘sevillista‘ navijač istoimenog nogometnog kluba za koji je Rakitić upisao 300 nastupa uz 49 zabijenih golova.

Hrvatski veznjak, čija je supruga Raquel rođena u Sevilli, stranac je s najviše nastupa u 133 godine dugoj povijesti kluba.

Rakitić, govoreći isti dan i za Radio Sevilla, rekao je da ne strahuje od mogućeg prekida suradnje po isteku ugovora. Uvjeren je da će mu ga uprava produžiti temeljem njegove izvedbe na terenu.

"Uvjeren sam da ću postići sporazum s predsjednikom, potpredsjednikom i (sportskim direktorom) Victorom Ortom", rekao je igrač s brojem 10 na leđima.

Sevilla, lanjski osvajač Europske lige, sezonu je započela porazom na jedanaesterce od Manchester Cityja u europskom Superkupu, te prvenstvenim porazima od Valencije, Alavésa i Girone.

Rakitić smatra da je neizvjesnost oko igračkog kadra tijekom prijelaznog roka djelomičan uzrok slabih rezultata.

"Svaki dan se nešto novo događalo, nismo znali tko ostaje, tko dolazi... Ali ja sam optimist zbog intenziteta kojim treniramo", rekao je.

Ovaj tjedan su u Sevillu došla dvojica slobodnih igrača, branič Sérgio Ramos i napadač Mariano Díaz. Rakitić je igrao protiv njih kada su nosili dres Real Madrida.

"Ramos nam je trebao zbog svoje iznimne kvalitete, i zato što prenosi na suigrače snagu, radost i posvećenost", izjavio je Rakitić.

"Mariano će nam također pomoći svojom kvalitetom. Nije slučajno bio toliko godina u Realu na visokoj razini", zaključio je.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:08