StoryEditor
bivši vatreni

Rakitić: Protiv Belgije sam izgubio pet godina života

Piše HINA  /  04.12.2022., 08:20h

Izgubio sam pet godina života gledajući Hrvatsku protiv Belgije, kazao je bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u razgovoru za FIFA-u.

Rakitić je za Hrvatsku igrao do 2007. do 2019. sakupivši 106 nastupa i 15 golova, a njegovi jedanaesterci iz Rusije još se pamte.

Hrvatski veznjak nije ni slutio da će to biti tako stresno protiv Belgije.

"Puno, puno teže je gledati utakmice nego igrati u njima. Mislim da sam u utakmici protiv Belgije izgubio pet godina života," kazao je sa smiješkom.

"Bio sam nervozan. Bio sam u reprezentaciji toliko godina. U kontaktu sam s igračima i trenerima prije i poslije svake utakmice. U srcu sam još uvijek dio toga. Želim im svu sreću i nadam se da mogu daleko dogurati," dodao je veznjak Seville.

Još jednom je naglasio značaj kapetana Luke Modrića za "Vatrene".

"Luka je Luka, tako igra zadnjih 10 godina za reprezentaciju i Real Madrid. On je nevjerojatan igrač, najvažniji igrač za nas i jedan od najboljih igrača na svijetu. Mislim da Luka nogomet razumije drugačije od drugih velikih igrača. Ostali igrači imaju puno koristi od igre s njim, prateći njegov ritam, njegovo kretanje."

"Vatrenima" sada slijedi Japan koji je pobijedio Njemačku i Španjolsku.

"Mislim da su svi bili jako iznenađeni što je Japan osvojio skupinu, a Njemačka ispala. Ali kada ih gledate kako igraju, shvatite zašto se to dogodilo. Imaju puno individualnih i momčadskih kvaliteta. Bit će jako teško igrati protiv njih. Morat ćemo biti 100 posto protiv Japana," poručio je Rakitić.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 06:36