StoryEditor
čudesni vušković

PSG nudi pet milijuna eura za Hajdukovog 15-godišnjeg dragulja. Kažu da je najveći stoperski talent Splićana desetljećima unatrag

Piše desk  /  12.11.2022., 07:25h

Paris Saint-Germain je u pregovorima s Hajdukom iz čijih redova želi dovesti Luku Vuškovića. Za 15-godišnjeg stopera pariški bogataš nudi četiri milijuna eura, što bi, uz eventualne bonuse, moglo narasti za milijun eura, tvrdi talijanski novinar Nicolo Schira, prenosi Index Sport.

Vušković se ove sezone priključio Hajdukovim juniorima te je za tu momčad odigrao osam ligaških susreta i tri u Ligi prvaka za juniore. Zabio je tri gola. Posebno je spektakularan bio pogodak koji je zabio prije mjesec dana juniorima Istre kad je primio loptu na nekih 25 metara od svoga gola, povukao je do središnjeg kruga i s gotovo 60 metara odlučio iznenaditi gostujućega golmana, koji je bio daleko od vrata.

Nedavno je bio i dominantan u ogledu protiv vršnjaka iz Dinama, kada se ponovno postavljao kao lider momčadi kojeg slušaju i po tri godine stariji igrači. Također, početkom listopada postao je najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka mladih, a nešto ranije u prijateljskoj utakmici protiv Uranije iz Baške Vode postao je i najmlađi Hajdukov igrač ikada u neslužbenim utakmicama.

Dogovore li Hajduk i PSG ovaj posao i bude li poljudski prvoligaš prodao Vuškovića u Pariz za pet milijuna eura, bit će to peti najveći izlazni transfer u povijesti kluba. Vušković, mlađi brat HSV-ova stopera Marija, još nije odigrao ni jednu minutu za seniorsku momčad.

Najskuplji izlazni transfer Hajduka je Nikola Vlašić. Prema podacima Transfermarkta, Hajduk ga je Evertonu prodao u sezoni 2017./18. za iznos od 10.8 milijuna eura.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 13:00