StoryEditor
financijski problemi

Prvi osvajač Kupa Hrvatske i bivši klub Modrića, Ćorluke i Eduarda pred gašenjem

Piše desk  /  14.07.2022., 12:08h

Zaprešićki Inter je blizu gašenja. Trenutnog člana 1. NL (bivše 2. HNL) blokirala je FIFA-a zbog 235 tisuća eura duga i vrlo vjerojatno neće ni krenuti u novu sezonu. U slučaju da krene, za momčad iz Zaprešića igrali bi samo juniori. Vijesti iz Zaprešića čekaju se u Zmijavcima.

U slučaju da Inter odustane, njegovo mjesto u 1. NL zauzet će tamošnja Croatia, koja je bila prva ispod crte prošle sezone. Ostaje upitno tko bi uskočio u 2. NL (jedinstvenu 3. HNL) ako bi Croatia zamijenila Inter. Podsjetimo, Inter je trebao postati Dinamova filijala u Drugoj ligi.

Dinamo je ranije raspustio Dinamo 2 jer nije htio da se ta momčad natječe u trećem rangu hrvatskog nogometa budući da u drugom više ne smije. Prvoligaši prema novom pravilu klubovima u Prvoj ligi mogu posuditi ukupno najviše tri igrača, pa Dinamo ni tako neće moći razvijati prekomjeran broj igrača.

Dinamo 2 se prošle sezone natjecao u Drugoj ligi, a odlukom HNS-a je nakon reustroja hrvatske nogometne piramide drugim momčadima prvoligaških klubova zabranjeno natjecanje u Drugoj ligi. Hajduk je svoju drugu momčad ugasio još prošlog ljeta, a Dinamo je to učinio po završetku prošle sezone. Osijekova druga momčad natjecat će se u 2. NL.

Inter je prvi osvajač domaćeg Kupa (1992.), a 2005. je bio doprvak Hrvatske. Dres kluba iz Zaprešića nosili su velikani poput Luke Modrića, Vedrana Ćorluke i Eduarda da Silve, a posljednju prvoligašku utakmicu Inter je odigrao prije dvije godine. Prošle sezone Inter je završio treći u 2. HNL, iza prvaka Varaždina i Rudeša.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:24