StoryEditor
veliki žuti prognozira

Prosinečki: Nikad se ne zna kako će igrači reagirati, nadam se da nisu umorni. Budemo li pravi, možemo napraviti velike stvari

Piše HINA  /  23.11.2022., 07:10h

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Prosinečki vjeruje da će Hrvatska proći skupinu na Svjetskom prvenstvu, a da onda “svatko može pobijediti svakoga”.

“Hrvatska ima kvalitetu, širinu, vidjet ćemo što će biti. Vjerujem da će proći skupinu. Kasnije, u eliminacijskoj fazi, svatko može pobijediti svakoga. Imamo puno vjere u svoju ekipu”, rekao je 53-godišnji Prosinečki u intervjuu za čileanske novine La Tercera.

Hrvatska je na šestom od posljednjih sedam Svjetskih prvenstava. Na zadnjem 2018. igrala je u finalu. Danas u Kataru igra s Marokom, a u skupini su još Kanada i Belgija.

“S Hrvatskom se nikada ne zna kako će reagirati njeni igrači, no imamo dobru ekipu”, napomenuo je Prosinečki, bivši vezni igrač koji je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. Tada je zabio vodeći gol u pobjedi od 2-1 nad Nizozemskom u utakmici za treće mjesto.

Upitan je li Luka Modrić ključan, Prosinečki je odgovorio da je on “lider ove grupe” igrača.

Hrvatska jako ovisi o zdravlju Modrića. Bude li dobro možemo napraviti velike stvari. Također imamo dobre igrače u napadu, neki od njih čine razliku na europskoj razini. Nadam se da nisu došli umorni u Katar. Jesu li došli u formi, ne mogu reći”, izjavio je nekadašnji igrač Real Madrida, Barcelone i Seville.

Prosinečki, koji je 1987. godine u Čileu osvojio Svjetsko prvenstvo s mladom reprezentacijom bivše Jugoslavije, kaže da će prvenstvo u Kataru “biti zanimljivo”.

“Ovo će biti drugačije Svjetsko prvenstvo, nikada se u povijesti nije igralo u ovom periodu godine. Vidjet ćemo u kakvoj su formi došli igrači u ovoj fazi sezone. Prošlo je samo deset dana od njihovih utakmica u klubovima pa su imali malo vremena za treniranje s reprezentacijama”, napomenuo je Prosinečki.

“To je nepoznanica na koju ćemo dobiti odgovor kako budu odmicale utakmice”, dodao je.

Žuti, kako mu je nadimak, bio je pomoćni trener reprezentacije Hrvatske od 2006. do 2010. godine, izbornik Azerbajdžana od 2014. do 2017. te BiH od početka 2018. do kraja 2019.

Kaže da je Brazil jedan od glavnih favorita za naslov svjetskog prvaka.

“Već neko vrijeme naslov ne osvajaju južnoameričke reprezentacije pa je sada došao trenutak. Brazil ima ponajbolju momčad. Argentina također ima šanse, to je uravnotežena ekipa”, rekao je Prosinečki koji je prije tri mjeseca bio među kandidatima za vođenje Bolivije.

Brazil je prije 20 godina osvojio naslov, kao posljednja ekipa iz Južne Amerike.

“U Europi mi se jakima čine Francuska i Belgija. Imaju odlične pojedince”, izjavio je Prosinečki.

Francuska brani naslov osvojen prije četiri godine finalnom pobjedom od 4-2 nad Hrvatskom.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:28