StoryEditor
šuška se

Prije par dana skinuo zicere Mbappeu i Benzemi, a sada bi mogao u redove u talijanskog velikana

Piše DESK  /  16.06.2022., 14:11h

Ivica Ivušić, golman hrvatske reprezentacije, bio je jedan od najboljih pojedinaca u utakmici Lige nacija protiv Francuske. Ivušić je svojim dobrim izdanjima privukao pozornost brojnih klubova. Nenad Bjelica rekao je da se za njega raspituju iz Italije, Engleske, Turske, Francuske...

Talijanski Tuttosport piše da je Ivušić jedan od kandidata za gol Napolija. Klub s juga Italije traži novog vratara koji bi zamijenio Davida Ospinu, a dodatne dvije opcije su im Salvatore Sirigu i Marco Sportiello, prenosi Index Sport.

U utakmici protiv Francuske golman Osijeka postao je jedini u povijesti koji nije primio pogodak od Francuske. Prvi je to put da je Hrvatska pobijedila Francusku. Ivušić je na kraju obranio čistu priliku Karimu Benzemi, a prije toga i Kylianu Mbappeu.

Nije bilo u planu da Ivušić od prve minute brani protiv Francuske. U sastavu je trebao biti Dominik Livaković, no izbornik Zlatko Dalić morao ga je poštedjeti zbog ozljede aduktora. Ivušić je nakon utakmice rekao da mu je žao jer se Livaković ozlijedio i nije mogao nastupiti.

Ove je sezone za Osijek nastupio u 31 utakmici te primio 32 gola. Upisao je i 14 "clean sheetova". Za reprezentaciju je nastupio pet puta u karijeri. Ivušića Transfermarkt cijeni na 4.5 milijuna eura, a ugovor s Osijekom mu traje do 2025. godine. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 00:52